Har du gedigen erfarenhet av verksamhetsutveckling? Har du intresse för och är väl bevandrad i frågor om dataskydd, sekretess och förfarande? Vill du arbeta med systemförnyelse och digitalisering inom området fastighetstaxering? Är du nyfiken, analytisk och driven med stort engagemang för tjänsteutveckling och har god förståelse för de juridiska aspekterna utifrån det? Som verksamhetsutvecklare på Tjänsteutvecklingsenheten får du ett omväxlande arbete där du driver förflyttning och bidrar till en vision och målbild som möter samhällets behov.

Om jobbet
Som verksamhetsutvecklare inom tjänsteutveckling är du med i digitaliserings- och utvecklingsarbetet. Du analyserar och utvärderar utvecklingsverksamheten bl.a. utifrån juridiska förutsättningar och krav. Du arbetar även med att föreslå lämpliga åtgärder och alternativa vägar för att föra verksamheten framåt genom bland annat digitalisering. Hos oss kommer du att arbeta med verksamhetsutveckling och frågor om dataskydd och sekretess. Du utvecklar, förbättrar och förvaltar förfarande- och processfrågor kopplat till vår utvecklings- och digitaliseringsresa. Du är delaktig i vårt uppdrag att identifiera möjligheter och hitta lösningar för hur vi kan förändra och utveckla fastighetstaxeringsområdet för att bättre och effektivare möta dagens och framtidens utmaningar.

Arbetet är kvalificerat och kräver driv och såväl självständigt arbete som samverkan med andra som exempelvis vår IT- och rättsavdelning. Arbetet innebär interna och externa kontakter och du bidrar även till informationsinsatser och koordinering inom området. Du är ett nära stöd till produktledningen för utvecklingsverksamheten samt övriga involverade i utvecklingsarbetet. En stor del av arbetet sker via digitala möten men innefattar även resor.

Du tillhör Tjänsteutvecklingssektion 1 inom Tjänsteutvecklingsenheten på Folk- och fastighetsavdelningen. Placeringsort är någon av de orter där Tjänsteutvecklingsenheten har verksamhet (d v s Eskilstuna, Gävle, Göteborg, Hudiksvall, Härnösand, Jönköping, Malmö, Skövde, Söderhamn, Uddevalla, Uppsala eller Västerås) och enligt överenskommelse.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara utvecklingsorienterad, se lösningar och möjligheter
 • självständigt kunna driva ditt arbete framåt
 • vara pedagogisk och ha en god kommunikativ förmåga i tal och skrift
 • ha god samarbetsförmåga och förmåga att samverka såväl internt som externt.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180hp alternativt flerårig och aktuell arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom ett för tjänsten relevant område
 • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom verksamhetsutveckling där du använt olika metoder och verktyg för verksamhetsutveckling
 • kunskap inom området dataskydd, sekretess och förfarandefrågor.

Det är önskvärt om du har erfarenhet av och kunskap inom fastighetstaxeringsområdet. Det är även önskvärt om du har kunskap om det agila ramverket SAFe samt erfarenhet av att arbeta utifrån ett agilt perspektiv.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20210301
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Ospecificerad arbetsort
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2020/940
Kontakt
 • Kristina Jonsson, sektionschef, 010-574 84 87
 • Annika Kjerrman, hr-specialist rekrytering, 010-574 96 14
Facklig företrädare
 • Irene Rundberg, facklig kontaktperon ST, 010-573 53 17
 • Johan Sundblad, facklig kontaktperson Saco, 010-574 67 25
Publicerat 2020-11-11
Sista ansökningsdag 2020-11-26

返回职位空缺页面