Är du jurist eller samhällsvetare och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom folkbokföring har du ett lärorikt arbete med många kontakter.

Om jobbet
Som handläggare inom folkbokföring arbetar du med utredningar, analyser samt fattar beslut i olika folkbokföringsärenden. Arbetet utgår från människors livshändelser och du kan komma att utreda olika svenska/utländska handlingar. Enklare registreringsarbetsuppgifter kan också förekomma. Du möter människor med olika bakgrund, främst via telefon eller skriftväxling. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

Du får en introduktion och en handledare som stöttar dig i ditt arbete.

Du driver dina ärenden självständigt och jobbar aktivt med att välja effektiva lösningar. Vi arbetar teambaserat och du har ett nära samarbete med kollegorna i ditt team. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen ser vi gärna att du har ett intresse för att utveckla arbetet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör folkbokföringsenhet 2 på Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Eskilstuna. Vi är cirka 200 medarbetare på enheten, varav 40 medarbetare arbetar på de två sektionerna som finns i Eskilstuna.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha hög serviceförmåga med kundfokus och ett gott bemötande
 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt inom givna riktlinjer
 • ha god samarbetsförmåga och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • trivas i en snabb, utvecklingsinriktad och föränderlig miljö
 • tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik, statsvetenskap eller annan samhällsvetenskaplig inriktning
 • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av utredningsarbete, t ex från en myndighet, kommun eller liknande.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant erfarenhet från handläggning inom folkbokföringsområdet och/eller om du har aktuell och relevant erfarenhet av en roll där du kommunicerar och skapar förtroende i kundmötet.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2021.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-02-15
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Eskilstuna
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/945
Kontakt
 • Sara Langgren, sektionschef, 010-572 21 67
 • Lena Östman, sektionschef, 010-576 45 26
 • Annika Kjerrman, hr-specialist rekrytering, 010-574 96 14
Facklig företrädare
 • Sofia Högvall, facklig kontaktperson ST, 010-574 61 43
 • Catharina Nilsson, facklig kontaktperson Saco, 010-574 12 44
Publicerat 2021-01-07
Sista ansökningsdag 2021-01-18

返回职位空缺页面