Trivs du med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom utlämnande av handling har du ett lärorikt och viktigt arbete som innebär många kontakter.

Om jobbet

Du arbetar med att svara på begäran om utlämnande av offentliga uppgifter. Uppgifterna tar du fram från Skatteverkets olika verksamhetssystem. I dina arbetsuppgifter ingår att bedöma vilka uppgifter som är relevanta i ärendet genom att till exempel kontakta kunden via telefon och mail. Du gör även en sekretessprövning utifrån lagar och regler. Utlämnandet kan ske både muntligt och skriftligt. Du handlägger till viss del kvalificerade ärenden men en stor del av arbetet består av enklare mängdärenden.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skattesektion 10 på skatteenhet 12 på Skatteavdelningen, med placering i Örnsköldsvik. På vår sektion är vi cirka 20 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha beslutsförmåga och kunna fatta snabba beslut
  • arbeta självständigt och strukturerat samt ta ansvar för dina arbetsuppgifter
  • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
  • tala och skriva enkelt och tydligt
  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

  • en avslutad gymnasieutbildning med grundläggande högskolebehörighet.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av arbete från beskattningsverksamheten på Skatteverket. Det är även önskvärt att du har godkända högskolepoäng i beskattningsrätt/skatterätt.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 21-05-30.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-05-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Örnsköldsvik
Län Västernorrlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/1109
Kontakt
  • Dorothea Lockman, HR-specialist rekrytering, 010-5742504
  • Thomas Quayle, sektionschef, 010-5749069
Facklig företrädare
  • Katrin Karlsson, ST, 010-5724070
  • Jennie Edfors, SACO, 010-5747876
Publicerat 2021-01-08
Sista ansökningsdag 2021-01-14

返回职位空缺页面