Är du ekonom eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Har du kunskap om och intresse för skattefrågor? Som utredare inom arbetsgivarområdet har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar huvudsakligen med handläggning och utredning av stora företags arbetsgivarredovisning. Ärendena varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du arbetar med stora företag inom alla branscher och arbetet innebär många kontakter med företagen, såväl skriftligen som per telefon. Det kan också bli aktuellt att du deltar med din kompetens i revisioner och att inom vårt förebyggande arbete besvara rättsliga frågor från våra företag.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är varierat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Du deltar i vårt kontinuerliga förbättringsarbete. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör en skattesektion på storföretagsenhet 2 i Malmö. På vår enhet är vi ca 100 personer.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
  • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
  • tala och skriva enkelt och tydligt
  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

  • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik.

Det är önskvärt att du har minst två års aktuell arbetslivserfarenhet av beskattningsfrågor, exempelvis som skattekonsult från revisionsbyrå eller från Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2021/771
Kontakt
  • Elna Persson, sektionschef , 010-574 68 30
  • Åsa Carlström, hr-specialist rekrytering, 010-574 15 63
Facklig företrädare
  • Lena Englund Sjöholm, ST, 010-574 70 07
  • Åke Nilsson, SACO, 010-574 27 18
Publicerat 2021-05-27
Sista ansökningsdag 2021-06-14

返回职位空缺页面