Vill du använda din problemlösningsförmåga och skriva kod som har betydelse för många? Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner inom området regelexponering. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera  tekniker, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som Open Shift, Mulesoft Anypoint samt tekniker och verktyg som Java, Jenkins, GIT, Jira och AngularJS.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör en sektion på en applikationsenhet inom it-avdelningen, med placering i Solna. Du kommer att jobba i ett agilt releasetåg som består av 8 team som fokuserar på utveckling av API’er och integrationer som förser samhället, andra myndigheter, externa system med information och funktionalitet vars syfte är att underlätta för företagare och samhället i stort. I ditt blivande team ligger fokus på att exponera regler till andra system.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
 • vara utvecklingsinriktad och intresse i att lära sig nya tekniker
 • ha god samarbetsförmåga
 • ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
 • vara flexibel och öppen för förändring.

Du ska även ha:

 • eftergymnasial utbildning inom it eller aktuell /flerårig/ arbetslivserfarenhet inom systemutveckling
 • kunskap och erfarenhet av systemutvecklings i Java.

Det är önskvärt att du har utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller liknande. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av systemutveckling och kunskap om Javascript, React, Angular,  json, REST, RAML, Node och OCP/container-miljö.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/796
Kontakt
 • Jens Rencrantz, sektionschef , 010-574 11 09
 • Mirjana Daneskär, hr-specialist rekrytering , 010-572 38 15
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco , goran.sundwall@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, St, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2021-06-07
Sista ansökningsdag 2021-06-14

返回职位空缺页面