Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa handlingsutrymme. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för en av sektionerna på skatteenhet 31 på Skatteavdelningen. Du har personalansvar för 15-20 medarbetare, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. På sektionen arbetar vi med kontrollbesök, skrivbordsutredningar och revisioner kopplade till skatteundandragande och oredovisad arbetskraft med syfte att motverka osund konkurrens. Sektionen arbetar också med andra arbetsuppgifter som ingår i Skatteverkets uppdrag, till exempel årlig beskattning och service. Hela enheten arbetar teambaserat. 

Din placeringsort är på någon av enhetens orter dvs Falun, Gävle, Hudiksvall, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå, Luleå eller Kiruna.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.
 • ha förmåga att leda på distans.

Du ska även ha: 

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt flera års aktuell erfarenhet av arbete på Skatteverket
 • aktuell erfarenhet av ledarskap, samordning eller projektledning. 

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet från statlig myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Gävle, Östersund, Kiruna, Umeå, Luleå, Hudiksvall, Sundsvall, Falun, Örnsköldsvik, Skellefteå
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/188
Kontakt
 • Johan Jakobsson, Enhetschef, 070-3051437
 • Jonas Mellberg, hr specialist rekrytering, 010-5724229
Facklig företrädare
 • Henrik Ottestig, ST, 010-5746180
 • Anna-Carin Nordin, SACO, 010-5731548
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb