Är du jurist eller ekonom med lång erfarenhet av juridiskt arbete inom kapitalbeskattning och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som rättslig expert på rättsavdelningen samarbetar du med kollegor runtom i landet med målet att göra samhället möjligt.

Om jobbet
Du arbetar med att ge rättsligt stöd och rättslig styrning inom kapitalbeskattning. Du handlägger bl.a. frågor från verksamheten, uppdaterar den rättsliga vägledningen på Skatteverkets hemsida, besvarar remisser och underhandsdelningar samt samverkar med Finansdepartementet. Du arbetar konsultativt och analyserar och bedömer olika typer av underlag, utifrån vilket du ansvarar för och medverkar i arbetet för en enhetlig och korrekt rättstillämpning inom Skatteverket.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med kunniga kollegor. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet.

Du tillhör sektion 31 på enhet 3 på rättsavdelningen. Vi är placerade runtom i landet, arbetar virtuellt och har en god dynamik och ett gott samarbete.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en god analytisk förmåga, vilket bland annat innebär att du fattar välgrundade beslut utifrån de fakta du tagit reda på inför lösningen av en uppgift

 • ha en god kommunikationsförmåga i svenska, vilket innebär att du uttrycker dig på ett enkelt, tydligt och pedagogiskt sätt i både tal och skrift

 • ha en god förmåga att samarbeta med andra och vara hjälpsam, vilket innebär att du är lyhörd för andras synpunkter och tar ansvar för att gemensamma uppgifter genomförs

 • ha en god förmåga att arbeta självständigt, vilket innebär att du planerar och driver ditt arbete framåt för att nå goda resultat

 • ta initiativ, tänka nytt och ta ställning i frågor

Du ska även ha:

 •  en för tjänsten relevant akademisk utbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) 
 • mycket goda kunskaper inom kapitalbeskattningsområdet
 • mycket goda kunskaper inom informationsutbyte, särskilt inom de internationella ramverken för informationsutbyte av kryptotillgångar
 • minst fem års aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom kapitalbeskattning

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från likanande arbetsuppgifter på statlig myndighet samt goda kunskaper i beskattning av kryptotillgångar och EU-rätt.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/436
Kontakt
 • Lena Björner, sektionschef, 010-5742950
 • Sandra Jonsson, hr-specialist, sandra.jonsson@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Pia Fagerlund, ST, 010-5748109
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb