Vi vill nu bli fler Javautvecklare som vill vara med och bidra till samhällsnyttan. Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team, där ni tillsammans ansvarar för samhällsviktiga leveranser. I ditt arbete kommer du främst arbeta med att utveckla lösningar inom webb-och säkerhetsramverk som integrerar med ett flertal samhällsviktiga system.

Nyutveckling går hand i hand med säkerhet och är ditt och vårt gemensamma fokus. En viktig del av ditt arbete blir att hantera krav och önskemål från olika intressenter och att föra en givande dialog med dessa. Det är viktigt att vi ser helheten och känner ansvar för hur förändringar kan komma att påverka omkringliggande system.

Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor IT-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. På vår sektion i Sundberg är vi 22 kollegor med olika erfarenheter och kompetenser.


Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha en god struktur i ditt arbete
 • vara förändringsbenägen
 • ha god samarbetsförmåga och gott bemötande
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar 
 • ha god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift


Du ska även ha:

 • eftergymnasial utbildning inom IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • flerårig aktuell och relevant erfarenhet av Java
 • goda kunskaper i SQL
 • grundläggande Linux-kompetens

 

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att jobba med Openshift samt att du har erfarenhet av Angular och/eller React. Det är även önskvärt om du har erfarenhet av agila metoder.

 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/592
Kontakt
 • Örjan Östervall, Sektionschef, 010-5741002
 • Frida Hörnquist, Hr-specialist , 010-5731618
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb