Vill du jobba i en komplex miljö där ditt driv och engagemang kan göra nytta på riktigt? Skatteverket har en samhällsbärande funktion och din roll på Operation center är viktig. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Operations Center ansvarar för övervakning av Skatteverket och dess samverkande myndigheters IT system, på både infrastrukturs- och applikationsnivå.

 

Du är anställd på Skatteverket, men jobbar med samtliga myndigheter som ingår i vårt ansvar. I den här rollen får du en bred kunskap om Skatteverket och dess samverkande myndigheters komplexa IT-miljöer. Vårt ordinarie team arbetar inom Event Management och fungerar som en 1:a linje support där de genom larm i övervakningskonsolen OBM och dess instruktionsbaserade åtgärder ska säkerställa en hög tillgänglighet för våra kunder.

 

Vi vill nu utöka teamet genom att skapa en specialistgrupp som fördjupar sig på larmkonfiguration samt nya monitorerings- och systemövervakningslösningar.

Vår Centrala Övervakning samlar in data från NNMi, SCOM, OEM, vRops, Prometheus/grafana och Splunk för eventhantering i OBM.

Arbetsuppgifterna som specialist innefattar att skapa nya lösningar i både monitorering och övervakning för operatörerna att arbeta utifrån. Fokus kommer att ligga på SCOM, Splunk och vRops.

Kompetensutveckling är en naturlig del av din vardag. För oss är det viktigt att du har bra balans mellan arbete och fritid. Du tillhör produktionssektion 4 inom enheten gemensam itservice på it-avdelningen, med placering i Sundbyberg. På vår sektion är vi ungefär 40 kollegor.

Skatteverket sitter i moderna lokaler i Sundbyberg och har en kultur som kännetecknas av ett agilt arbetssätt, högt i tak samt en öppen dialog för förändring och utveckling.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara utvecklingsfokuserad
 • ha god problemlösningsförmåga
 • vara serviceinriktad
 • ha en mycket god samarbetsförmåga
 • vara driven, ta initiativ och se möjligheter
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa.

Du ska även ha:

 • erfarenhet av IT-övervakning
 • erfarenhet av arbete i komplexa IT miljöer
 • kunskap om windows server-miljöer
 • god kommunikationsförmåga på svenska samt ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med SCOM, Splunk el vRops. Det är meriterande ifall du har aktuell kunskap i ITIL och agilt arbetssätt. 

Det är önskvärt att du har eftergymnasial utbildning inom IT där vi ser det som meriterande om det är på högskole eller universitetsnivå.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/595
Kontakt
 • Jessica Wester, hr-specialist, jessica.wester@skatteverket.se
 • Rolf Nåmark, it-chef, rolf.namark@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, 010-5723199
 • Göran Sundwall, SACO, 010-5748829
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb