Är du resultat- och kvalitetsinriktad? Vill du använda din problemlösningsförmåga till att skapa automatiserade tester för lösningar som har betydelse för många? Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar som teknisk testare i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för att utveckla och digitalisera nya och befintliga system och tjänster i nära samverkan med verksamheten. Du har till uppgift att driva teamets testaktiviteter där du planerar, utformar, implementerar och kör tester i olika lager för att säkerställa de förväntade egenskaperna på de system och tjänster som vi utvecklar och förvaltar. Det innebär att du blir en central person som både kan se till helhet och till detaljer. 

Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön på Skatteverket omfattar bland annat tekniker och verktyg som Java, C#, .net, Weblogic, Red Hat OpenShift, Spring Boot, Angular, React, Gradle, Jenkins, Git, Azure DevOps, SQL, MuleSoft Anypoint, RHEL med Oracles databaser.

Skatteverket fortsätter sin digitaliseringsresa för att underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare. Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en del av den kreativa utmaningen och möjliggörs av Skatteverkets ambition, att vara i framkant när gäller teknologier och utvecklingsmiljöer. Vi tror på ”shift left” och testning som görs kontinuerligt. Kvalitet är allas ansvar.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar agilt med stöd av ramverket Safe (Scaled Agile Framework). 

Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. 

Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. Du ingår i en sektion på it-avdelningen, med ca 20 medarbetare och konsulter med placering i Göteborg. 

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha ett strukturerat och metodiskt arbetssätt
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa
 • ha god kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift
 • ha mycket god samarbetsförmåga och trivas med att arbeta i team
 • vara initiativrik och driva förbättringar 

Du ska även ha:

 • relevant eftergymnasial utbildning inom it
 • flerårig aktuell arbetslivserfarenhet inom mjukvarutestning
 • god kunskap inom agil testmetodik förvärvad genom arbete .

Det är önskvärt att du har aktuell grundläggande SQL- och databaskunskap förvärvad genom arbete, flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av mjukvarutestning och testautomation, aktuell erfarenhet av Jira och Confluence samt aktuella programmeringskunskaper i Java eller annat programmeringsspråk.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/604
Kontakt
 • Terese Hammargren, hr specialist, terese.hammargren@skatteverket.se
 • Ulrika Ejerblom, sektionschef, ulrika.ejerblom@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb