Skatteverket

Vill du använda din problemlösningsförmåga och skriva kod som har betydelse för många? Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Vi söker nu en systemutvecklare till vårt team som arbetar med integrationer där det ingår utveckling och förvaltning. Var med och gör samhället möjligt

Om jobbet
Utvecklingsteamet hanterar den gemensamma integrationsplattformen inom det interna kundmötet och är ett centralt nav för verksamhetskritisk information. Teamet ansvarar för integrationer inom områden så som ekonomi, intern administration, HR och Personal. Din roll har även fokus på löpande förvaltning och hantering av incidenter, men bidrar också inom andra områden som kravställning, test och dokumentation. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet där ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar agilt med stöd av ramverket SAFe där du är med och påverkar arbetet. Hos oss kommer du att ha varierande arbetsuppgifter i utvecklingsmiljöer som omfattar olika tekniker, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat kubernetesplattformar, samt tekniker och verktyg som Java, MuleSoft Anypoint, JavaScript, Angular, React, Jenkins och Gradle.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du kommer tillhöra Tjänstesektion 1 på Applikationsenhet 3 på it-avdelningen med placering i Sundbyberg eller Västerås. Vi är ett positivt gäng med ca 40 kollegor på sektionen.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar.  Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation 
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar 
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt ha god samarbetsförmåga,
 • vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • kunna kommunicera på svenska i tal och skrift

Du ska även ha:

 • Eftergymnasial utbildning inom IT

Det är önskvärt att du har erfarenhet från utveckling och förvaltning av integrationer i Mule plattform och tjänster i OCP eller liknande. Det är också önskvärt med erfarenhet av Jira och/eller Confluence samt att du har kunskap och erfarenhet av något av följande verktyg SOAP/REST, Java, JavaScript, Spring Boot och SQL.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer därför att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg, Västerås
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/676
Kontakt
 • Nicole Mattsson, HR-specialist, nicole.mattsson@skatteverket.se
 • Christina Sollenberg, Rekryterande chef, 0771-567567
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-30

Tillbaka till lediga jobb