Vill du jobba med teknik i framkant, samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Hos oss får du intressanta arbetsuppgifter i samhällets hjärta, kombinerat med utvecklingsmöjligheter och balans mellan arbete och fritid. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt utvecklingsteam där ni tillsammans ansvarar för teamets leveranser samtidigt som ni ser till helheten och bidrar till ett väl fungerande samhälle. I din roll kommer du främst arbeta med att utveckla lösningar inom webb- och säkerhetsramverk som integrerar med ett flertal samhällsviktiga system.

Nyutveckling går hand i hand med säkerhet och är ditt och vårt gemensamma fokus. En viktig del av ditt arbete blir att hantera krav och önskemål från olika intressenter och att föra en givande dialog med dessa. Det är viktigt att vi ser helheten och känner ansvar för hur förändringar kan komma att påverka omkringliggande system.

Ni har frihet att själva organisera ert arbete i teamet och jobbar tillsammans mot ett gemensamt mål. Teamet är tvärfunktionellt och det finns möjlighet att fördjupa sig inom olika områden. Vi har ett långsiktigt uppdrag och satsar på hållbara, framtidssäkra lösningar med minimerad teknisk skuld. Samhällsnyttan är alltid i fokus.

Hos oss får du möjlighet till ständig utveckling och lärande i arbetet. Vi jobbar aktivt med kompetens- och teknikutveckling genom exempelvis innovationssprintar. Du har kunniga kollegor som du utbyter erfarenheter med och du kan utveckla både bredd och spets hos oss. Tack vare att vi är en stor it-organisation kan vi erbjuda goda möjligheter till intern rörlighet. Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att jobba delvis hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag.

Du tillhör it-avdelningen, med placering i Västerås eller Sundbyberg. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. I arbetet är gott omdöme och förståelse för rättssäkerhet och säkerhet viktigt. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och öppen för förändringar
 • ha god problemlösningsförmåga, se mönster och kunna göra avgränsningar
 • vara målfokuserad och bidra till att syftet med verksamheten uppnås  
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

 Du ska även ha:

 • aktuell och relevant erfarenhet av Enterprise Java 8+
 • aktuell erfarenhet i SQL
 • aktuell erfarenhet i Linux och OpenShift Container Platform (OCP)
 • aktuell erfarenhet i Spring Boot och Jenkins.

Det är önskvärt att du har erfarenhet React, Pipelines, Git, Ant och Weblogic Server. Önskvärt är även erfarenhet av agila metoder samt myndighetserfarenhet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västerås, Sundbyberg
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2024/305
Kontakt
 • Malin Fredriksson, sektionschef, 010-5743806
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-06-18
Sista ansökningsdag 2024-08-12
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb