Har du flerårig erfarenhet av att arbeta med allvarligt och systematiskt skatteundandragande? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som urvalsanalytiker på stöd- och urvalsenheten har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär granskning, analys och bedömning av information och data.

Om jobbet
I rollen som urvalsanalytiker på stöd- och urvalsenheten har du en central roll i processen att omsätta riskerna för programmet allvarligt skatteundandragande till urval som går mot önskade effekter. Nära samverkan sker med enhetens analytiker, koordinator samt övriga stödfunktioner. Samverkan sker även med övrig taktisk och operativ styrning av programmet. Vidare ska du bidra med din kompetens till urvalsutveckling av befintliga och nya urval till programmet. Det kan också förekomma vissa inslag av kartläggningsuppdrag eller andra utvecklingsuppdrag. Du planerar din egen arbetsdag och driver dina arbetsuppgifter både självständigt och i samverkan med andra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra.

Stöd- och urvalsenheten på skatteavdelningen består av fem sektioner som arbetar med bl.a. urval, analys, avancerad data analys samt verksamhetsutveckling. Placeringsort kan diskuteras.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar, du vågar utmana invanda tankemönster och se möjligheter i omvärldsförändringar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • ha intresse för utveckling och förändring
 • vara noggrann och strukturerad
 • vara analytiskt samt kunna granska och hantera stora mängder information från olika källor.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning inom ekonomi eller juridik eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) alternativt flerårig erfarenhet från beskattningsverksamhet med inriktning mot allvarligt skatteundandragande.

Det är önskvärt att du:

 • har en bakgrund som utredare/revisor med fördjupad erfarenhet av arbete inom området allvarligt skatteundandragande. Du har mycket god utrednings –och analysförmåga och är van att arbeta med att spåra penningströmmar, analysera nätverk och härvor.
 • har förmåga att omvandla risker till urval.
 • har vilja och förmåga att arbeta utanför kända och etablerade system och digitalt skatteundandragande.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/565
Kontakt
 • Björn Jenneteg, sektionschef, 010-572 9610
 • Stefan G Adolfsson, HR-specialist rekrytering, 010-574 4065
Facklig företrädare
 • Charlotte Wistrand, ST, 010-574 8086
 • Helen Carlsson, SACO, 010-574 1957
Publicerat 2020-06-12
Sista ansökningsdag 2020-08-09

Zurück zu Stellenangeboten