Vill du vara med på Skatteverkets resa och bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige? Då har du hittat rätt! Vi arbetar kontinuerligt för att utveckla våra arbetssätt, vår tekniska miljö och våra IT-lösningar. För att lyckas behöver vi nu dig med på vår resa!

Om jobbet

Vi utökar kontinuerligt vår applikationsutveckling i Visby och söker engagerade, nyfikna medarbetare som vill ta chansen att bli vassa systemutvecklare och tekniska testare framöver. 

I Visby är vi ett 60-tal anställda plus ett 30-tal konsulter och här får du chansen att bli bra på den senaste tekniken, på både bredden och djupet. Vi sitter i lokaler som är anpassade för teamarbete och kreativitet.

Som arbetsgivare jobbar vi för ett hållbart arbetsliv, där du ska kunna finna balans mellan arbete, fritid och familj. Vi har riktlinjer som hjälper oss på vägen mot detta.

Vi jobbar utifrån ett agilt arbetssätt med SAFe som ramverk, och du kommer jobba teambaserat i en av de värdeströmmar som kontoret i Visby medverkar i.

Vår systemutveckling sker inom Java och Data Warehouse. Den tekniska miljön består av i huvudsak RHEL med Oracles databaser.

Inom Java arbetar vi i verktyg som Clear Case, GIT, Open Shift, Jenkins, Eclipse, Gradle, Java/JEE, RSET/JSON, Oracle WLS, Javascript, Struts2, AngularJS, XML, HTML, CSS och SQL.

Inom Data Warehouse arbetar vi med avancerad dataanalys och artificiell intelligens med hjälp av verktyg som till exempelvis Informatica PowerCenter, Cognos och SQL.

Vi söker utvecklare som vill jobba med systemutveckling inom Java och Data Warehouse. Den tekniska miljön i byggs upp internt på Skatteverket och baseras till stora delar på öppen källkod. Vi arbetar bland annat med följande övergripande tekniker, verktyg och inriktningar: Java, Python, Red Hat Open Shift, DevOps, Mikrotjänster.

Vi söker också AI utvecklare. Vi har påbörjat och fortsätter bygga upp en AI kompetens i Visby. Vi söker erfarna medarbetare som vill bidra med kompetens och inspireras av en uppstartsfas. Vi använder programmeringsspråken SQL och Java. Vi arbetar bland annat med följande övergripande tekniker, verktyg och inriktningar: Continious Integration/Continious Delivery (CI/CD), DevOps, testdrivenutveckling. Python, Spring, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Oracle Db, Micro services TensorFlow, Git.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara nyfiken, drivande och vilja utvecklas 
 • vara analytisk och ha en god förmåga att lösa problem
 • ha god samarbetsförmåga och bidra till ett positivt arbetsklimat
 • ha god kommunikationsförmåga i svenska i tal och skrift.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning inom systemutveckling eller motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet
 • programmeringserfarenhet från något eller några av exempelvis Java, JavaScript, C#, SQL eller ha ett särskilt intresse av att jobba med databaser och databasmodellering inom BI.

skatteverket.se/mjukvaruarkitekt och skatteverket.se/testautomatiserare berättar två av våra medarbetare om hur det är att jobba hos oss.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och merparterna av tjänsterna kräver svenskt medborgarskap. Vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Vi kommer att intervjua efter semestrarna och när ansökningstiden gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100
Ort Gotland
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/579
Kontakt
 • Annsofi Ericsson Lehman, Rekryterare, annsofi.ericsson.lehman@skatteverket.se
 • Lars Hargeson, sektionschef, 010-57 58 288
 • Maria Tynnvall, sektionschef, 010-57 58 003
 • Göran Kimell, sektionschef, 010-57 58 289
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, 010-574 88 29
Publicerat 2020-06-15
Sista ansökningsdag 2020-08-21

Zurück zu Stellenangeboten