Vill du vara med från början när Skatteverkets it-verksamhet startar upp i Malmö?

Just nu söker dig som är frontend/fullstack-utvecklare och som de senaste två åren har arbetat med Angular eller React. Du får gärna ha kunskaper inom mikrotjänster, moln- och container-lösningar.

Om jobbet

Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där vi tillsammans reflekterar och kommer med förslag på förbättringar och lösningar samt hjälper varandra på ett prestigelöst sätt. Vi arbetar enligt principen ”you build it you run it” vilket innebär att teamet har ansvar för både nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av system. Teamet levererar färdiga lösningar och integrationer i tät samverkan med verksamheten, som i Malmö framför allt grundar sig i det internationella beskattningsområdet.

Med etableringen i Malmö fortsätter Skatteverket sin digitaliseringsresa för att underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare. Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en del av den kreativa utmaningen och möjliggörs av Skatteverkets ambition är att vara i framkant när gäller teknologier och utvecklingsmiljöer.

Som frontend/fullstack-utvecklare kommer du använda programspråk och ramverk som Angular, REST, React, WebComponents, Node JS, JavaScript, HTML 5, Jenkins, GIT mm. Utvecklingsmiljöerna omfattar i övrigt bland annat Linux, Red Hat OpenShift, Kubernetes, Docker, MuleSoft Anypoint, Java, Spring,WLS, ActiveMQ, Kafka, OAuth2, ADFS, Oracle Db, Gradle, Jenkins.

Vår utgångspunkt är att våra medarbetare under eget ansvar ska få möjligheten att utveckla sin kompetens på det sätt som passar individen, både genom regelrätt utbildning och lärande i arbetet. Det tvärfunktionella teamen ger både möjlighet att utveckla sin bredd och sitt djup genom att lära av varandra. Vi värnar om en kultur där man jobbar inte bara för att utveckla sig själv utan även för att lyfta andra och att fördjupa sin kunskap genom att dela med sig av den.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid. Skatteverkets it-avdelning har närmare 1300 medarbetare inklusive konsulter, vilket innebär varierande arbetsuppgifter och spännande utmaningar även för dig som är erfaren i yrket.

Din placeringsort är i Malmö.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vana från att arbeta i team och kunna hjälpa till i andra roller när det krävs
 • vara resultatinriktad och ta egna initiativ
 • förstå och analysera komplexa frågor och problem, och göra förnuftiga och rationella bedömningar
 • ha mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift då Skatteverkets koncernspråk är svenska
 • sträva efter att utveckla och utvecklas, testa nya arbetssätt och tekniker, utvärdera och justera och kunna se helheten.

Du ska även ha:

 • relevant eftergymnasial it-utbildning
 • aktuell arbetslivserfarenhet som fullstack- och/eller frontend-utvecklare där du de senaste två åren arbetat i Angular och/eller React
 • vana att arbeta i team i tätt samarbete.

Det är önskvärt att du har:

 • kunskap om UX
 • kunskap om testautomatisering och/eller Continious Integration/Continious Delivery (CI/CD)
 • erfarenhet av full-stack-utveckling
 • erfarenhet av att arbeta med kundresor
 • kunskaper inom mikrotjänster, moln- och container-lösningar.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.


Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet. 

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

På grund av semester har vi begränsad möjlighet att svara på frågor och nås säkrast igen från den 4 augusti.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2020/657
Kontakt
 • Fredrik Carlesson, sektionschef , 010-572 43 25
 • Daniel Palm, hr-specialist rekrytering, 010-575 00 11
 • Bojana Dukic, hr-specialist rekrytering, 010-574 27 71
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Annakarin Roos, Saco, annakarin.roos@skatteverket.se
Publicerat 2020-07-14
Sista ansökningsdag 2020-08-02

Zurück zu Stellenangeboten