Vill du bidra till samhällsnytta genom ditt exjobb? Vi söker dig som läser datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande och är utvecklingsorienterad och analytisk. Som exjobbare hos oss får du del av våra erfarenheter samtidigt som du bidrar med dina idéer.

Du skriver ditt examensarbete inom Mikrotjänster. Med containerteknik som OCP (Openshift Container Platform) har vi den tekniska möjligheten att tillåta varje team utveckla sin mikrotjänst i sitt föredragna programmeringsspråk. All kommunikation in till samt ut från mikrotjänst sker med teknikagnostisk teknik såsom http.

Idag på Skatteverket programmerar vi i stort sett endast med Java när vi tar fram backend mikrotjänster vilket underlättar vid förvaltning då grundkompetensen är densamma oavsett vilket team som har utvecklat mikrotjänsten.

Till det här exjobbet söker vi en eller flera studenter.

 

Om exjobbet

Syftet med exjobbet är att undersöka om vi skulle vinna i effektivitet och sänkt utvecklingskostnad om vi anpassar programmeringsspråk efter uppgift.

I exjobbet ingår moment som litteraturstudier och inhämtning av kunskap inom området, samt intervjuer med anställda på Skatteverket.

Du undersöker:

  • Skulle vi kunna vinna i effektivitet och kanske sänkt utvecklingskostnad om vi anpassar valt programmeringsspråk efter den uppgift vi försöker lösa?
  • Hur blir effekten om en mikrotjänst skulle vara skriven i C# eller Python, bidrar det till att Skatteverket blir attraktivare som arbetsgivare då vi kan rekrytera från ett bredare urval eller är vinsten från att använda samma programmeringsspråk större?

Som exjobbare hos oss fördjupar du dina teoretiska kunskaper och får en inblick i hur det är att jobba på Skatteverket. Vi delar med oss av våra erfarenheter samtidigt som vi får ta del av dina aktuella kunskaper och idéer. Genom att göra ditt exjobb hos oss bidrar du till samhällsutvecklingen.

Du gör ditt exjobb på it-avdelningen i Solna. Arbetet sker på distans.

 

Om dig

Hos oss behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Vår medarbetarpolicy gäller även för dig som student.

För det här exjobbet ska du:

  • ha förmåga att planera och strukturera ditt arbete
  • vara utvecklingsorienterad
  • ha analytisk förmåga.

Du ska även:

  • ha en pågående utbildning inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande och skriva examensarbete på kandidat-, magister- eller masternivå

 

Bra att veta

Du behöver ha en utsedd handledare för examensarbetet på din utbildning.

Bifoga studieintyg i din ansökan.

Arbetsuppgifterna kan vara placerade i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan komma att genomföras innan examensarbetet påbörjas.

När du är klar med ditt examensarbete och har fått det godkänt av din högskola/ditt universitet betalar vi en ersättning för din insats. Ett godkänt examensarbete som omfattar 30 högskolepoäng ger en ersättning på 30 000 kronor, 15 högskolepoäng ger 15 000 kronor. Är ni flera studenter som genomför examensarbetet delas ersättningen mellan er.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, mer om vad du kan göra hos oss som student och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Vårterminen 2021
Löneform Uppdragsersättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/891
Kontakt
  • Max Nelson, Handledare, 010-5749255
Publicerat 2020-11-02
Sista ansökningsdag 2020-11-30

Zurück zu Stellenangeboten