Ta chansen att söka dig till en arbetsgivare som vill bli ännu modernare och ännu smartare. Har du ett stort intresse för att dela med dig av kunskap och viljan att gå mot modernare IT kan detta vara nästa steg för dig.

Om jobbet
Tjänsten som IAM specialist innebär att du kommer att analysera, designa och implementera krav samt förvalta och felsöka systemet inom behörighetsadministration. Du arbetar med såväl nyutveckling, vidareutveckling samt förvaltning av befintliga system utifrån verksamhetens behov.

Förvaltning och utveckling av behörighetsadministration syftar till att skapa ett centralt och enhetligt IT-stöd för hanteringen av behörigheter till verksamhetssystem. IT-stödet för behörighetsadministrationen utgörs av Microfocus Identity Manager. Med den vill vi förverkliga visionen om att det ska vara lätt att göra rätt inom behörighetsadministration. Det görs med fokus på framtidssäkring, automation, spårbarhet, effektivitet, kontroll och enkelhet. Vår tekniska miljö är Linux och Windows. Vi använder katalogtjänster som Windows AD och eDirectory.

Hos oss får du jobba med några av landets bästa inom området. En naturlig del av din vardag är kunskapsutbytet med erfarna kollegor och att stötta utvecklingsinitiativ när de behöver hjälp med problemlösning. Du verkar för ett väl fungerande samarbete och genom detta får du möjlighet till kontinuerlig utveckling. Vi arbetar agilt enligt ramverket Safe vilket innebär att du ingår i ett team där ni tillsammans arbetar med systemutvecklingsprocessen från ”ax till limpa”. Arbetet bedrivs med tät kundkontakt och frekventa leveranser vilket kräver stor samarbetsförmåga, flexibilitet och förändringsbenägenhet.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara drivande och tar ansvar för din leverans och ditt bidrag till uppdraget
 • ta egna initiativ och har förmåga att motivera och engagera människor omkring dig
 • ha god förmåga att samarbeta och har helhetssyn
 • vara nytänkande och utvecklingsorienterad
 • har god kommunikationsförmåga

Du ska även ha:

 • minst 180 högskolepoäng (120 p) alternativt relevant och aktuell arbetslivserfarenhet inom området
 • har mycket god erfarenhet av Identity and Access Management
 • aktiv, aktuell och goda kunskaper om katalogtjänster 

Det är önskvärt att du har erfarenhet av komplexa och säkra IT-system och arbete inom en större organisation. Det är också meriterande om du har erfarenhet av Microfocus IAM produkter, erfarenhet av agila metoder såsom Scrum eller Kanban och kännedom om ITIL-processer.
Vidare är det önskvärt att du har goda kunskaper i Linux, relationsdatabaser, Windows Server,  Java/JavaScript samt har kunskaper om nätverk och kommunikation

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/478
Kontakt
 • Teresa Wallen, sektionschef, 010-574 52 69
 • Sandra Jonsson, hr-specialist, sandra.jonsson@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2021-03-29
Sista ansökningsdag 2021-04-19

Zurück zu Stellenangeboten