Trivs du med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Du jobbar antingen med moms, företagsregistrering, arbetsgivaravgifter, inkomstskatt eller med flera områden samtidigt. På enheten har vi även en ökning av internationellt material, där du kan få vara med och bidra. Arbetets innehåll och komplexitet kan dock variera och beror på verksamhetens behov.

Du planerar i regel din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 23 på Skatteavdelningen, som har medarbetare i Uddevalla och Skövde. Enheten har totalt ca 140 medarbetare fördelat på sju sektioner. Din placeringsort är Skövde.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
  • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
  • tala och skriva enkelt och tydligt
  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
  • kunna fatta beslut. 

Du ska även ha:

  • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik, alternativt flerårig aktuell och relevant erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomi eller juridik, till exempel från redovisning, revision eller utredande uppgifter på myndighet.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från beskattningsverksamheten på Skatteverket. Det är även önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom ekonomi eller juridik, till exempel från redovisning, revision eller utredande uppgifter på myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/697
Kontakt
  • Henrik Nilsson, Sektionschef, 010-572 32 98
  • Jonas Mellberg, HR specialist rekrytering, 010-572 42 29
Facklig företrädare
  • Monica Ivarsson, SACO, 010-577 23 27
  • Åsa Winninge, ST, 010-578 68 74
Publicerat 2021-05-20
Sista ansökningsdag 2021-06-13

Zurück zu Stellenangeboten