Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt.

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för en upplysningssektion inom upplysningsenhet västra på Kundmötesavdelningen. Du har personalansvar för cirka 20 medarbetare, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till
enhetschefen. På sektionen arbetar vi med Skatteverkets telefonservice för allmänna frågor inom
beskattning, i huvudsak inom områdena företag och moms. Din placeringsort är Göteborg.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet
bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi, juridik eller annan
  samhällsvetenskaplig inriktning alternativt ha flera års aktuell arbetslivserfarenhet från Skatteverket
 • aktuell erfarenhet av ledarskap, samordning eller projektledning.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet från en myndighet, offentlig sektor och/eller kundserviceområdet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2021/774
Kontakt
 • Carina Chrona, Enhetschef, 010-573 54 50
 • Ida Nilsson, Hr specialist, 010-574 25 89
Facklig företrädare
 • Eleonor Johansson, SACO, 0721 425 619
 • Chatarina Svedhult, ST, 0721 458 776
Publicerat 2021-06-03
Sista ansökningsdag 2021-06-13

Zurück zu Stellenangeboten