Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Du är chef för folkbokföringssektion 10 i Eskilstuna vid folkbokföringsenhet 2 inom Skatteverkets folk- och fastighetsavdelning. Du har personalansvar för ca 18-20 medarbetare, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen.
Din placeringsort är Eskilstuna.

Folkbokföringsenhet 2 består idag av 10 sektioner, varav sex i Sundbyberg, två i Västerås och två i Eskilstuna. På enheten är vi sammanlagt ca 200 medarbetare.

Inom enheten arbetar vi med det teambaserade arbetssättet och som sektionschef är du ansvarig för att utveckla detta arbetssätt.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 •  högskoleutbildning inom relevant område om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) alternativt motsvarande chefserfarenhet förvärvad från offentlig sektor eller annan erfarenhet som bedöms som relevant
 • aktuell erfarenhet av ledarskap med personalansvar

Vi ser det som önskvärt att du har aktuell chefserfarenhet från offentlig sektor.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Eskilstuna
Län Södermanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/595
Kontakt
 • Susanne Jerkenhag, enhetschef, 010-5722513
 • Hanna Kvarnholt, HR-specialist rekrytering, 010-5749393
Facklig företrädare
 • Anna Sjöström, SACO, 010-5779541
 • Sofia Högvall, ST, 010-5746143
Publicerat 2022-07-06
Sista ansökningsdag 2022-07-08

Zurück zu Stellenangeboten