Vill du använda din problemlösningsförmåga och skriva kod som har betydelse för många? Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan.

Var med och gör samhället möjligt!

 

Om jobbet
Som utvecklare på IT-avdelningen medverkar du till att utveckla och förvalta nya samt befintliga system och tjänster. Du ingår i ett agilt tvärfunktionellt utvecklingsteam med full förmåga att leverera färdiga lösningar i tät samverkan med verksamheten. Din huvudkompetens är inom backendutveckling eller fullstackutveckling och du bidrar också generellt för att nå teamets uppsatta mål.

Teamets tekniska miljö omfattar bland annat Java, Spring Boot, Oracle DBMS, GraphQL, REST, event-system, Git och Openshift.

Vår utgångspunkt är att våra medarbetare under eget ansvar ska få möjligheten att utveckla sin kompetens på det sätt som passar individen, både genom regelrätt utbildning och lärande i arbetet. Vi värnar om en kultur där man jobbar inte bara för att utveckla sig själv utan även för att lyfta andra och att fördjupa sin kunskap genom att dela med sig av den.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Skatteverkets IT-avdelning har närmare 1500 medarbetare varav ca. 70 i Malmö, vilket innebär varierande arbetsuppgifter och spännande utvecklingsmöjligheter/ utmaningar även för dig som är erfaren i yrket. Sektionen är relativt ny och under uppbyggnad. Du kommer att få möjligheten att vara med och påverka i det pågående expansionsarbetet med placering i Malmö.

 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation 
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar 
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande.
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • kunna kommunicera på svenska

Du ska även ha:

 • en avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg
 • några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom backend-utveckling

Det är önskvärt att du har goda kunskaper i API-utveckling: REST, GraphQL, event-system samt grundläggande färdigheter i Java, Spring Boot, versionshantering i git, databashantering.

Det är även önskvärt att du har en eftergymnasial it-utbildning inom relevant område samt kunskaper inom CI/CD, Automatiska testsviter, Monitorering av applikationer, Sitevision.

 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2022/957
Kontakt
 • Adam Ström, sektionschef, adam.strom@skatteverket.se
 • Ida Nilsson, hr specialist, ida.k.nilsson@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2022-11-04
Sista ansökningsdag 2022-11-27

Tillbaka till lediga jobb