Är du ekonom eller jurist och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa
samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som utredare med inriktning internprissättning och vinstallokering på Skatteverkets storföretagsavdelning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter internt och externt. Var med och gör samhället möjligt! 

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden inom internprissättning och vinstallokering. Arbetet är utmanande, varierat och sker i en internationell kontext då det handlar om att förstå och bedöma gränsöverskridande internationella transaktioner inom koncerner. Arbetet innefattar, förutom kontroll, även att underlätta för företagen att göra rätt från början och att vara lyhörd mot deras behov av vägledning och information. De stora företagen verkar i en global miljö vilket ställer krav på vår förståelse för internationella skattefrågor. Du skall vara öppen och nyfiken för nya internationella arbetssätt i en ständigt föränderlig kontext. 

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra både inom och utom organisationen. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och ibland andra skatteadministrationer.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Utifrån dina erfarenheter och verksamhetens behov kommer du i dialog med närmaste chef göra en plan över din framtida utveckling på enheten.

Du tillhör skattesektion 5 på storföretagsenhet 2 på storföretagsavdelningen, med placering i Malmö. På vår sektion är vi ca 15 kollegor.

Storföretagsavdelningen som helhet ansvarar för skattehantering för de allra största företagen i Sverige samt de finansiella företag som står under Finansinspektionens tillsyn. Avdelningen ansvarar också för all hantering av offentliga verksamheter, punktskatt, skattebrottsutredningar samt beskattning av utländska företag som är verksamma i Sverige.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • tala och skriva enkelt och tydligt på svenska och engelska
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut. 

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik
 • aktuell erfarenhet av området internprissättning eller vinstallokering till fasta driftställen.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetet innebär vissa tjänsteresor. 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/89
Kontakt
 • Jesper Persson, sektionchef, 010-5746719
 • Maria Skogsbryne, hr-specialist rekrytering, 010-5741289
Facklig företrädare
 • Lena Englund Sjöholm, ST, 010-5747007
 • Åke Nilsson, Saco , 010-5742718
Publicerat 2023-03-08
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Tillbaka till lediga jobb