Vill du arbeta med att förenkla vardagen för Skatteverkets medarbetare och chefer? Är du redo att bli en del av det interna kundmötet och skapa goda kontakter inom hela organisationen?

Skatteverket söker nu it-säkerhetsspecialister med ett passionerat intresse för it- och informationssäkerhet med fokus på it-säkerhetsarkitektur. Vi söker dig som vill vara med och utveckla myndighetens it-säkerhetsarbete. I rollen arbetar du tillsammans med övriga i gruppen för att säkerställa att vi som myndighet har en väl fungerande och kontinuerligt anpassad it-säkerhetsförmåga. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Som it-säkerhetsspecialist är du en del av ett team som arbetar agilt och ansvarar för sina leveranser och arbete mot gemensamt uppställda mål. I arbetet ingår att driva aktiviteter för att stödja implementationen av myndighetens övergripande it-säkerhetsstyrning. Med din kunskap kommer du arbeta kontinuerligt med att förbättra arbetssätt, processer, metoder och verktyg samt sprida kunskap inom organisationen. Utöver detta kommer du driva och utveckla delar av myndighetens it-säkerhetsarbete kopplat till it-säkerhetsarkitektur för att stärka den operativa förmågan, både inom it-säkerhetsenheten och Skatteverket i stort.

Du kommer att tillhöra it-avdelningen och arbeta på it-säkerhetsavdelningen med placering i Sundbyberg och rapporterar direkt till Sektionschefen för generell it-säkerhet. På vår sektion är vi 15 kollegor.

Om dig

Vi söker dig som har erfarenhet av it-säkerhet och brinner för it-säkerhetsarkitektur. Du vill gärna arbeta med att stötta verksamheten i it-säkerhetsfrågor. Du har förståelse för vilken verksamhetsnytta rätt formade it-säkerhetsprocesser och ny teknik kan ge. Du kommer arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Du sätter stort värde i att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt. 

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • vara resultatinriktad och en drivande initiativtagare samt se till både gruppens och din egen prestation
 • kunna arbeta strukturerat och analytiskt med god problemlösningsförmåga
 • ha en god skriftlig och verbal kommunikationsförmåga på svenska för att effektivt interagera med kollegor på alla nivåer

Du ska även ha:

 • minst 3 års högskoleutbildning med datainriktning t.ex. datavetenskaplig eller systemvetenskaplig utbildning eller civilingenjör med inriktning datateknik eller it; alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • minst 5 års aktuell yrkeserfarenhet inom it-säkerhet och implementation av it-säkerhetsarkitektur
 • vana och vilja av att vara i en rådgivande och stöttande roll, erfarenhet av/förståelse för best praxis avseende strategiskt och operativt it-säkerhetsarbete
 • ett detaljorienterat arbetssätt för att säkerställa noggrannhet och fokuserad på att åstadkomma resultat

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet avseende it-säkerhet inom statlig myndighet och relevant certifiering inom it säkerhet, såsom CISA CISM eller CISSP.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/191
Kontakt
 • Mia Sandling, mia.sandling@skatteverket.se
 • Martin Malm Holmberg, martin.malm.holmberg@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-04-04
Sista ansökningsdag 2023-04-17

Tillbaka till lediga jobb