Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Som sektionschef hos oss leder du virtuella team och det innebär att du även kan ha medarbetare på andra orter. Inom enheten arbetar vi med det teambaserade arbetssättet och som sektionschef är du ansvarig för att utveckla det arbetssättet. Du leder, planerar och följer upp arbetet tillsammans med kollegorna i ledningsgruppen så att verksamheten bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Du skapar förutsättningar för medarbetarna att utveckla, planera, följa upp verksamheten i linje med vår strategiska inriktning, bland annat genom att använda digitaliseringens möjligheter. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö.

På folk- och fastighetsenhet 5 arbetar vi med förberedelse av taxering, underhåll av fastighetsregistret, omprövningar, överklaganden och taxering för hela landet. Vi arbetar även med bouppteckningar, europeiska arvsintyg och registrering av handlingar i äktenskapsregistret så som äktenskapsförord, gåvor mellan makar, anmälan om bodelning under äktenskapet och bodelningshandlingar

Därutöver arbetar vi med fördjupade utredningar av identitet och identitetshandlingar vid ansökningar om Id-kort.

Folk- och fastighetsenhet 5 tillhör folk- och fastighetsavdelningen. På enheten är vi sammanlagt ca 250 medarbetare fördelat på 13 sektioner och vi har verksamhet i Enköping, Härnösand, Kalmar, Kristianstad, Sundbyberg, Söderhamn, Uddevalla och Visby.

Du är chef för fastighetssektion 7 som har cirka 20 medarbetare. Sektionen arbetar i första hand med taxering, underhåll av fastighetsregistret, omprövningar, överklaganden och taxering för hela landet

Din placeringsort är Enköping.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • en högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom en för uppdraget relevant inriktning alternativt flera års erfarenhet av kvalificerat arbete vid en myndighet eller flera års erfarenhet från arbete inom fastighetsområdet alternativt annan flerårig erfarenhet som bedöms som relevant och likvärdig
 • något års aktuell chefserfarenhet med personalansvar

Det är önskvärt att du har aktuell chefserfarenhet från myndighet. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av teambaserat arbetssätt.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Enköping
Län Uppsala län
Land Sverige
Referensnummer 2023/204
Kontakt
 • Susanne B Lundgren, hr-specialist rekrytering, 010-5774512
 • Therese Sjögren, enhetschef, 010-5742845
Facklig företrädare
 • Anna Sjöström, Saco, anna.i.sjostrom@skatteverket.se
 • Sofia Högvall, ST, sofia.hogvall@skatteverket.se
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-11

Zurück zu Stellenangeboten