Vill du arbeta med intressanta utredningar inom området skatteundandragande genom bl.a. internationella transaktioner och skatteplanering? Inom programmet allvarligt internationellt skatteundandragande och skatteupplägg (AISS) erbjuder vi dig ett intressant och omväxlande arbete där du bidrar till att skatter och avgifter betalas och redovisas på rätt sätt i rätt land.

Om jobbet
Som utredare/revisor hos oss arbetar du med att motverka skattefusk och minska det nationella och internationella skatteundandragandet. Variationen är stor både när det gäller de beskattningsfrågor du ställs inför och gällande utredningarnas omfattning och komplexitet.

Stor del av arbetet baseras på det internationella automatiska informationsutbytet, tillämpning av skatte- och informationsutbytesavtal är vanligt förekommande. Vi arbetar även med utredningar som har sin grund i stora internationella läckor exempelvis Pandora Papers och Panama Papers.

Som utredare driver du dina ärenden självständigt och tillsammans med andra. Du arbetar nära dina kollegor i team, ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet.

Du jobbar med utredningar som kräver att du har en god analytisk förmåga, att du är lösningsinriktad och noggrann. Arbetet förutsätter även en god IT-vana och erfarenhet av digital informationssökning.

Du behöver känna dig trygg med att använda engelska i jobbsammanhang eftersom det kan bli aktuellt att kommunicera med andra länder.

Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid

Du tillhör skatteenhet 44 på Skatteavdelningen och på enheten är vi ca 100 medarbetare.
Enheten har verksamhet i Linköping, Karlstad, Sundbyberg och Uppsala.

Placeringsort är Sundbyberg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultat- och lösningsinriktad
 • vara noggrann
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut
 • tala och skriva sakligt och på ett sätt som är lätt att förstå
 • ha god samarbetsförmåga och ett kundanpassat förhållningssätt
 • vara stabil som person

Du ska även ha:

 • en högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi, juridik eller flerårig aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket.
 • minst fyra års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom exempelvis revision, redovisning, analysarbete inom ekonomi/juridikområdet eller internationell beskattning alternativt aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket eller annan utredande myndighet.
 • god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/206
Kontakt
 • Susanne B Lundgren, hr-specialist rekrytering, 010-5774512
 • Sabina Rapp, sektionschef, 010-5741942
Facklig företrädare
 • Carina Wilhelmsson, Saco, 010-576243
 • Linda Söderman, ST, 010-5762439
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Zurück zu Stellenangeboten