Har du kunskap inom området brottsbekämpning? Är du intresserad av en samordnarroll? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som samordnare för brottsbekämpning får du ett omväxlande och utmanande arbete. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som samordnare skapar du förutsättningar för enheten och avdelningen att planera, samordna och utveckla verksamhetens arbete som berör de kunder som avdelningen ansvarar för. Du ingår i en grupp vars uppdrag är att hjälpa avdelningen att bidra till Skatteverkets uppdrag och strategiska riktning. 

Utöver gemensamma uppdrag i gruppen kommer du särskilt ansvara för sakområdet brottsbekämpning. Arbetet består bland annat av övergripande planering, att stötta vår operativa verksamhet, uppföljning och att bidra till remisshanteringen. Som samordnare har du ett flexibelt förhållningssätt och bidrar till helheten i arbetet i din arbetsgrupp men också till andra grupper eller funktioner, inom enheten och avdelningen. Uppdraget ställer stora krav på samverkan inom avdelningen men också med andra avdelningar.

Du planerar din egen arbetsdag och utför ditt arbete både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du gillar och har förmågan att driva förändringsarbete. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Resor ingår i tjänsten.

Du tillhör verksamhetsstyrningsenheten på storföretagsavdelningen, med placering Sundbyberg. På vår enhet är vi drygt 60 kollegor fördelade på fyra sektioner. Enheten håller ihop avdelningens arbete genom arbete med bland annat analys, riskhantering, planering, uppföljning, kvalitet, ekonomi och utveckling. Tjänsten är placerad på sektionen som arbetare med brottsbekämpning, internationell samordning och informationsutbyte samt förebygga och motverka ekonomisk brottslighet.   

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • ha ett helhetsperspektiv samtidigt som du har ett öga för detaljer
 • tala och skriva enkelt och tydligt.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik
 • aktuell, gedigen och bred erfarenhet från arbete inom brottsbekämpning och förebygga och motverka ekonomisk brottslighet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom skattebrottsenheten.  

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/234
Kontakt
 • Björn Erling, sektionschef, 010-5742978
 • Anette Alsing, hr-specialist, anette.alsing@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Fredrik Andersson Carlö, ST, 010-5744569
 • Åke Nilsson, SACO, 010-5742718
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-03-27

Zurück zu Stellenangeboten