Välkommen till händelsernas centrum. Här arbetar du på regeringens uppdrag och på en myndighet som just nu behövs mer än någonsin. Nu utvecklar vi nya arbetssätt, nya lösningar och nya sätt att samarbeta i hela landet med hjälp av SAFe. Därför behövs fler engagerade teammedarbetare som vill vara med och driva förändring inom viktiga områden – är du en av dem? Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som systemarkitekt ansvarar du för delar av tågets lösningar och systemarkitekturella frågor. Du arbetar tätt i ett team med systemarkitekter och tillsammans med product management för att designa kundanpassade lösningar som bygger på OCP system, eventbaserad arkitektur och våra egna integrationstjänster baserade på vår muleplattform.

Om du gillar mixen av att jobba tillsammans med användarna och samtidigt vara del av ett kärnteam som vidareutvecklar våra egna tjänster och vår metodik kommer du att stormtrivas hos oss!

Du tillhör tjänsteutvecklingssektion 1 på applikationsenhet 5 på it-avdelningen, med placering i Visby. På vår sektion är vi ungefär 15 stycken kollegor

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga och bidra till ett positivt och entusiasmerande arbetsklimat
 • vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • vara resultatinriktad, genom att du bland annat formulerar mål, identifierar prioriteringar och visar på handlingskraft
 • ha god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
 • på ett enkelt och pedagogiskt sätt kunna förmedla komplicerad information
 • vara nyfiken, drivande och ha ett intresse för trender.

Du ska även ha:

 • minst 5 års erfarenhet som arkitekt inom verksamhet, it och lösningsarkitektur
 • erfarenhet av styrning och ledning inom arkitektur
 • djup teknisk förståelse för mjukvaruutveckling
 • erfarenhet av att arbeta i komplexa systemmiljöer.

Det är önskvärt att du har haft rollen som chefsarkitekt, systemarkitekt, integrationsarkitekt, applikationsarkitekt eller liknande. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av it-infrastruktur samt aktuell erfarenhet av agila arbetssätt, gärna SAFe. Erfarenhet från statlig myndighet är också önskvärt. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Visby
Län Gotlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/249
Kontakt
 • Lisa Leifsdotter, sektionschef, 072-1486824
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Zurück zu Stellenangeboten