Sommarjobb som skattehandläggare inom beskattning av stora företag.

Studerar du ekonomi eller juridik och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt sommarjobb? Kanske har du nyligen tagit examen och är redo att ta första steget i din karriär? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete samtidigt som du får värdefull yrkeserfarenhet från Skatteverket.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av varierande omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon och brev i kontakt med de stora företagen. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. De ärenden som du hanterar ställer krav på snabbhet, flexibilitet och effektivitet.

Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du driver sedan självständigt dina ärenden och samverkar med andra. Arbetet innebär hantering av olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör storföretagsenhet 2 och din placeringsort är i Malmö. Idag är vi ca 100 medarbetare på enheten fördelade på 6 sektioner.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
 • arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
 • kunna tala och skriva enkelt och tydligt på både svenska och engelska
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut.

Du ska även ha:

 • en pågående (minst 60 hp godkända) eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom ekonomi eller juridik.

Det är önskvärt om du har aktuell och relevant erfarenhet från arbete på Skatteverket eller har aktuell och relevant administrativ arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller juridik som exempelvis ekonomiassistent, försäkringshandläggare eller dommarnotarie/domstolshandläggare etc.

Det är meriterande om du har godkända högskolepoäng i beskattningsrätt.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad från och med 1 juni till och med 31 augusti.

Observera att du måste vara mycket noggrann när du fyller i frågorna i slutet av din ansökan. Svaren på dessa frågor kommer att ligga till grund för det första urvalet. Vid eventuell intervju ska du kunna uppvisa betyg och intyg som styrker dina svar på urvalsfrågorna.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi avser att genomföra intervjuerna fysiskt på Skatteverkets kontor i Malmö.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2023/256
Kontakt
 • Elna Persson, sektionschef, 010-5746830
 • sommarjobb@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Åke Nilsson, SACO, 010-5742718
 • Ann Cathrine Stanley, ST, 010-5746393
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Zurück zu Stellenangeboten