Hemvändare och Jämtlänningar vi vill nu bli fler erfarna utvecklare på Östersundskontoret. Tillsammans bidrar vi till samhällsnyttan och arbetar med framtidens lösningar. Var med och gör samhället möjligt!


Om jobbet
Vi är mitt uppe i en komplex transformation där våra system ska ersättas. Det innebär att nya moderna tekniker och arkitekturkoncept tillkommer, men också nya krav. Målet är att ge privatpersoner och företag en bättre helhetsupplevelse i kontakten med Skatteverket, samt att ge våra handläggare bättre verktyg i sitt arbete.

Östersundskontoret ansvarar för både interna IT-stöd och externa e-tjänster. Antalet användare varierar från ett tiotal till 6,7 miljoner. Du arbetar i ett agilt team som i nära samarbete med verksamheten och andra team, levererar färdiga lösningar. Vi jobbar i en utvecklingsmiljö som bland annat omfattar Red Hat OpenShift (OCP), Linux, Java, Spring Boot, React, Angular, TypeScript, JavaScript, GIT och Jenkins.

Du tillhör ett kompetent och positivt gäng på IT-avdelningen i Östersund, där du har cirka 100 kollegor. Vi tycker även om att umgås utanför arbetet och brukar tillsammans träffas på olika aktiviteter. För oss är det en självklarhet att du ska ha en balans mellan arbete och fritid, där du får tid till din skidåkning, vandring, klättring, det vill säga det som gör din fritid lite härligare. Dessutom får du möjlighet till friskvårdstimme och flexibel arbetstid.


Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation 
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar 
 • kunna kommunicera på svenska

Du ska även ha:

 • flerårig aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling


Det är önskvärt att du har erfarenhet av komplexa system med många integrationer i en komplex systemarkitektur, har grundläggande Linux-kompetens, samt erfarenhet av agila metoder och ramverk. Erfarenhet av teknisk testning är meriterande. 


Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Östersund
Län Jämtlands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/383
Kontakt
 • Anette Espell, sektionschef, 010-5750125
 • Birgitta Rhodin, sektionschef, 010-5750129
 • Mariana Holmström, sektionschef, 010-5735491
 • Frida Hörnquist, hr-specialist rekrytering, frida.hornquist@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb