Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för brottsutredningssektion 5, som omfattar personalansvar för ca 20 medarbetare på orterna Örebro och Karlstad, på brottsutredningsenheten som ingår i Skattebrottsenheten. Du ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Skattebrottsenheten är en egen verksamhetsgren inom Skatteverket och bedriver brottsutredningar, spanings- och underrättelseverksamhet samt Skatteverkets it-forensiska verksamhet. I uppdraget ingår att samverka med andra myndigheter inom brottsbekämpning, särskilt Ekobrottsmyndigheten vars åklagare är förundersökningsledare i våra brottsutredningar.

Din placeringsort är Örebro eller Karlstad.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

.Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) 
 • aktuell erfarenhet av att leda andra
 • aktuell erfarenhet från brottsutredning (förundersökning) på Skatteverket eller annan myndighet eller aktuell erfarenhet av arbete inom kvalificerad kontrollverksamhet inom Skatteverket

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom underrättelseverksamhet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Örebro, Karlstad
Län Örebro län
Land Sverige
Referensnummer 2023/445
Kontakt
 • Elena Wallin, enhetschef, 010-5744047
 • Stella Merkle, hr specialist, 010-5744067
Facklig företrädare
 • Sangar Maolod, ST, 010-5745972
 • Åke Nilsson, Saco, 010-5742718
Publicerat 2023-05-24
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb