Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för Skatteverkets kunder. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för en av våra nio sektioner på punktskatteenheten och har personalansvar för ca 15-18 medarbetare som arbetar med handläggning.  

Du ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Eftersom flera av enhetens sektioner har medarbetare på fler än en ort kan det bli aktuellt för dig att delvis leda på distans och med regelbundna resor i tjänsten.

Din placeringsort är Ludvika. 

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt inom något annat område som kan vara relevant för jobbet eller flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete från Skatteverket
 • aktuell erfarenhet av ledarskap, samordning eller projektledning. 

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av ledarskap med personalansvar. Det är även önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet från handläggande arbetsuppgifter inom beskattningsområdet på Skatteverket. Det är också önskvärt att du har utbildning och erfarenhet av arbete med gruppers utveckling, teambaserat arbete samt tillitsbaserad ledning och styrning. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Ludvika
Län Dalarnas län
Land Sverige
Referensnummer 2023/446
Kontakt
 • Titti Campalto, enhetschef, 010-5787187
 • Maria Skogsbryne, hr-specialist rekrytering , 010-5741289
Facklig företrädare
 • Åke Nilsson, Saco, 010-5742718
 • Catarina Tuveson, ST, 010-5767313
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb