Skatteverket

Som processansvarig inom lön och personaladministration har du en central och viktig roll i utvecklingen, förvaltningen och digitaliseringen av våra löne- och personaladministrativa processer, metoder och system. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du är vår specialist inom löne- och personaladministrativa processer vilket innebär att du kommer ansvara för att initiera, utveckla och förvalta arbetet med våra processer, metoder och verktyg. Du kommer initialt att samordna arbete med införandet av den nya lönetjänsten Heroma och uppbyggandet av vår nya lönefunktion och kompetens. Fortsatt kommer du att ansvara för dess förvaltning och utveckling samt samarbetet med Statens servicecenter och Kronofogden inom ditt ansvarsområde. Du kommer att delta i upphandlingar och införandet av framtida nya system inom ditt område och kommer i samband med det att genomföra informationsklassningar, riskbedömningar och analyser.

Du ansvarar för att säkerställa att vi använder våra system på bästa sätt och skapar förutsättningar för detta. Du kommer att arbeta med både utbildning inom och utveckling av processer, arbetssätt och system för att vi som arbetsgivare ska kunna arbeta så optimalt och effektivt som möjligt inom området. Du behöver trivas med att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor och samarbetspartners. Du behöver ha god kännedom om såväl löne- som personaladministrativa processer samt förstå helheten då du kommer att arbeta i gränssnittet mellan dem båda och ansvara för att skapa en ändamålsenlig integrering däremellan. Att ha kännedom om integrationer, statistik och analys av data är viktigt för att kunna vara kravställare vid upphandlingar vid införandet av nya system. För att lyckas i rollen behöver du kunna leda uppdrag och förändring.

Skatteverket kommer i maj 2024 att ansluta sig till lönesystemet Heroma via Statens servicecenter och initialt kommer arbetsuppgifterna att fokusera på införandet av den nya lönetjänsten samt uppbyggandet av ny lönekompetens. Du kommer vara en viktig spelare och samordnare för införandet på Skatteverket. Vi har ett nära samarbete med Kronofogden och Statens Servicecenter i detta arbete.

Du tillhör HR-avdelningen och Kompetensförsörjningsenheten med placering i Göteborg. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Hr-avdelningen levererar tjänster till både Skatteverket och Kronofogden och består av sex enheter med medarbetare i Malmö, Göteborg, Sundbyberg och Östersund. På HR-avdelningen arbetar cirka 170 anställda. Kompetensförsörjningsenheten består av sektionen för HR-stöd samt tre rekryteringssektioner. Respektive sektion består av ca 15 medarbetare och på enheten är vi ca 70 medarbetare fördelat på orterna Sundbyberg, Göteborg och Malmö.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • Agera självständigt och ta ansvar för dina arbetsuppgifter
 • Ha lätt för att samarbeta med andra och agera som den självklara länken ut till kollegor och andra samarbetspartners inom ditt ansvarsområde
 • Ha en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift
 • Vara strukturerad med starkt driv och pedagogisk förmåga
 • Ha förmågan att röra dig mellan operativ och strategisk nivå
 • Ha en god problemlösningsförmåga och tycka om att hantera komplexa problem.
 • Snabbt kunna anpassa dig och sätta dig in i nya sammanhang och utmaningar
 • Kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa.

Du ska även ha:

 • Högskole- eller YH/KY-utbildning med lämplig inriktning alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Minst 3 års aktuell arbetslivserfarenhet inom löneområdet och med lönesystem (Palasso, Heroma eller liknande) i en större organisation (fler än 500 medarbetare). Med aktuell erfarenhet avser vi de senaste fem åren.
 • Aktuell erfarenhet av projektledning alt. införanden av löne- eller personaladministrativa system samt erfarenhet av förändringsarbete
 • Mycket goda kunskaper inom löne- och personaladministrativa system och processer inkl. erfarenhet av behörighets- och rollfrågor.

Det är önskvärt att du har erfarenhet från arbete där du skapat dig en god kännedom om övriga vanligt förekommande HR-processer på en HR-avdelning.

Bra att veta
Anställningen är tills vidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Vi planerar för intervjuer under v. 30-31

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/450
Kontakt
 • Caroline Inaborg, tf.sektionschef, 010-5743321
 • Sarah Isaksson, sektionschef, 010-5723289
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, 010-5748829
 • Anna-Stina Carlsson, ST, anna-stina.carlsson@skatteverket.se
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb