Har du ett intresse för fastigheter och vill sätta ett värde på Sverige tillsammans med kunniga kollegor? Som fastighetshandläggare har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Hos oss planerar du tillsammans med ditt team din egen arbetsvardag och driver teamets ärenden framåt. Du arbetar både självständigt och i samverkan med andra och bidrar kontinuerligt till att utveckla vår verksamhet. Du arbetar nära dina kollegor i digitala team som är ortsöverskridande och tillsammans ansvarar ni för bland annat gemensam ärendehantering, planering och uppföljning, kompetensöverföring och utveckling i teamet och i verksamheten.

Vi arbetar idag med handläggning och utredning av ärenden inom fastighetstaxering för hela Sverige inom alla fastighetstyper. Det innebär bland annat att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. I arbetet ingår telefon- och e-postkontakt med privatpersoner, ombud och företag genom att hämta in information och genom att svara på frågor. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra är mer komplexa.

I arbetet som handläggare behöver du ständigt se till kundens hela situation för att förstå och kunna skapa rätt förutsättningar för kunden. Det kan till exempel innebära att du som handläggare samverkar med andra myndigheter, kommuner eller företag. Du behöver även vara flexibel och trygg i att arbeta utifrån verksamhetens behov, oavsett arbetsuppgift, eftersom förändringstakten i samhället är hög och vårt uppdrag anpassas efter omvärlden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör en sektion på folk- och fastighetsavdelningen med placering i Söderhamn där det jobbar ca 40 medarbetare. Enheten har verksamhet i Söderhamn, Kristianstad, Uddevalla och Enköping.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
 • arbeta effektivt och handlingskraftigt
 • tala och skriva enkelt och tydligt
 • vara bra på att samarbeta i team och stötta andra för att nå gemensamma mål
 • kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut
 • vara förändringsbenägen, utvecklingsorienterad och ha förståelse för digitaliseringens påverkan i samhället.

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning inom ekonomi, juridik eller samhällsvetenskap eller en fastighetsmäklarutbildning om minst 120 hp alternativt avslutad 2-årig YH/KY-utbildning inom ekonomi eller juridik alternativt avslutad relevant gymnasieutbildning kombinerat med några års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av handläggning/beslutsfattande.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom fastighetsområdet exempelvis från fastighetsmäklarföretag, bank eller fastighetsbolag. Det är även önskvärt att du har en värderingsteknisk utbildning eller arbetslivserfarenhet inom området.

Vi ser det också som önskvärt att du har aktuell och relevant erfarenhet av handläggning och beslutsfattande inom offentlig verksamhet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Söderhamn
Län Gävleborgs län
Land Sverige
Referensnummer 2023/615
Kontakt
 • Vanessa Johansson, Sektionschef, 010-5722068
 • Nina Rostern, HR-specialist, 010-5742376
Facklig företrädare
 • Mariette Hansen, ST, 010-5749815
 • Anna Sjöström, Saco, anna.i.sjostrom@skatteverket.se
Publicerat 2023-09-07
Sista ansökningsdag 2023-09-21

Tillbaka till lediga jobb