Vill du vara med och leda Skatteverkets kompetensförsörjning? Du kommer proaktivt bidra till myndighetens förmåga att möta sitt uppdrag och att snabbt kunna ställa om i en föränderlig värld. Hos oss får du möjlighet att utveckla verksamheten och leda medarbetare. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du är chef för en av våra rekryteringssektioner inom kompetensförsörjningsenheten på hr-avdelningen. Du har arbetsmiljö- och personalansvar för ca 15 medarbetare, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Du arbetar nära de tre andra sektionscheferna på enheten och tillsammans tar ni ett helhetsansvar för verksamheten och bidrar till samarbetet inom hr-avdelningen. Tillsammans med medarbetarna och chefskollegor på hr-avdelningen utvecklar du verksamheten i linje med Skatteverkets uppdrag och strategiska riktning. Med en passion för kompetensförsörjning och bemanningsfrågor är du intresserad av vad som händer i omvärlden, i verksamheten och följer nyfiket utvecklingen av moderna metoder.

Vårt uppdrag inom rekrytering är att stödja Skatteverkets och Kronofogdemyndighetens chefer genom en process som är effektiv, objektiv, kvalitativ och som stärker myndigheternas förutsättningar att efterleva den statliga värdegrunden. På sektionen arbetar vi med operativt rekryteringsarbete i team. Din sektion består av två team och du arbetar nära teamen för att skapa förutsättningar för teamens självständighet och förmåga att leverera rekryteringsstöd med hög kvalitet. Du deltar och stöttar dina team i den taktiska dialogen med våra kunder kring behov och planering. Du arbetar för ett hållbart arbete och en god arbetsmiljö. Vi har en virtuell organisation så enhetens medarbetare finns placerade i Malmö, Göteborg och Sundbyberg. Det förekommer en del resor i jobbet.  

Din placeringsort är Sundbyberg eller Göteborg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
 • ha ett stort intresse och förmåga att driva utveckling

Du ska även ha:

 • relevant högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120p) inom exempelvis hr-området 

 • flerårig aktuell chefserfarenhet med personalansvar inom hr-området

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att driva utveckling i en större organisation och har erfarenhet av förändringsledning.
Det är också önskvärt att du har aktuell erfarenhet av kompetensförsörjning och bemanningsfrågor och/eller aktuell erfarenhet av brett hr-arbete.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som chef är tidsbegränsat till max fem år, med möjlighet till förlängning. 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Sundbyberg: Göteborg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/674
Kontakt
 • Camilla Hallberg, enhetschef, 010-5724282
 • Hanna Kvarnholt, hr-specialist, 010-5749393
Facklig företrädare
 • Anna-Stina Carlsson, ST, anna-stina.carlsson@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, SACO, 010-5748829
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-09-24

Tillbaka till lediga jobb