Vill du vara med och leda ett av Skatteverkets mest spännande och strategiska områden? Just nu bygger vi Skatteverkets digitala kundmöte som är direkt integrerat i kundens miljö och system. Du kommer att vara med att leda arbetet med Skatteverkets API strategi och även vara med i utformningen av kommande tjänster som skall underlätta både för kund och för oss som arbetar på Skatteverket. Du kommer att befinna dig i en innovativ miljö och öppensinnad plats där människor delar idéer och utforskar nya alternativ! Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Vi söker en chef till vår sektion som jobbar med det digitala kundmötet och integrationer!

Du är chef för en sektion med ca 25 medarbetare/konsulter på It-avdelningen. Sektion i Sundbyberg har fokus på att leverera integrationer och API’er till parters samt andra myndigheter. Du kommer att ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Sektionens inriktning är primärt utveckling av integrationslösningar och du kommer att ansvara för både utveckling, drift och stöd till de lösningar som utvecklas. Området du kommer att verka i har hög prioritet och det finns ett stort intresse för det vi utvecklar både internt, externt och även utanför Sveriges gränser. Att tillsammans med kollegor utanför vår egen myndighet få vara med och digitalisera Sverige och EU är ett viktigt och händelserikt uppdrag!

Inom Skatteverket jobbar vi agilt med stöd av ramverket SAFe och vi nyttjar nya tekniker och moderna utvecklingsplattformar för att effektivt skapa värde för våra kunder. Du har en viktig roll att driva arbetet framåt inom dessa områden.

Det här kommer du att jobba med

 • coacha högt tekniskt kompetenta medarbetare som jobbar med utveckling och underhåll av API, integrationer och annan kringliggande mjukvara.
 • kompetensplanering, verksamhetsutveckling och ständiga förbättringar av våra processer och verktyg.
 • arbeta nära chefer på andra avdelningar för att skapa bra förutsättningar för dina medarbetare att leverera värde i utvecklingsvärdeströmmen.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • en akademisk utbildning inom IT/datavetenskap eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för befattningen
 • gedigen erfarenhet inom systemutveckling och en mycket god förståelse för hantverket samt kunskap om arbetssätt och metoder inom systemutveckling (Agil utveckling, SAFe, DevOps)
 • minst 2 års erfarenhet att som chef leda och utveckla en verksamhet, dess organisation och medarbetare
 • erfarenhet av prognosarbete och budgetansvar..

Det är önskvärt att du har erfarenhet av integrationer och API-strategi i en liknande roll i en komplex It-organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda i förändring och erfarenhet av att bygga effektiva team.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/721
Kontakt
 • Lena Mahlberg, enhetschef, lena.mahlberg@skatteverket.se
 • Bojana Dukic, hr-specialist rekrytering, bojana.dukic@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-22

Tillbaka till lediga jobb