Vill du arbeta på en övergripande nivå med frågor inom externredovisning och finansiering? Tycker du om att ta ett helhetsansvar och vara spindeln i nätet för de processer du arbetar inom, samtidigt som din centrala roll gör att du får byta perspektiv under arbetets gång. Då är detta jobbet för dig! Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du kommer att arbeta med Skatteverkets redovisning på Ekonomi-, styrnings- och analysavdelningen (ESA). I rollen ingår att arbeta med olika typer av redovisningsfrågor och tillhörande rutiner samt att säkerställa att Skatteverket efterlever det statliga ekonomiadministrativa regelverket. Du kommer att använda din breda och djupa kunskap inom externredovisning för att vägleda dina kollegor samtidigt som variationen på frågor kommer innebära att du själv utvecklas kunskapsmässigt. Du kommer att ha många kontaktytor både inom Skatteverket och mot externa parter vilket gör det viktigt att du är en duktig kommunikatör. Skatteverket anlitar Statens servicecenter för delar av den löpande redovisningen och granskas av Riksrevisionen.

Placering är Sundbyberg eller Göteborg.

Skatteverket tillämpar ett flexibelt arbetssätt vilket innebär att du har möjlighet att jobba delar av din arbetstid från distans.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • en stark analys- och problemlösningsförmåga
 • förmågan att uttrycka dig pedagogiskt i både tal och skrift
 • vana att ansvar och driva utveckling och förbättringar inom ditt ansvarsområde 
 • lätt att arbeta tillsammans med andra

Du ska även ha:

 • en akademisk examen inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren finner lämplig. Om du har en inriktning mot redovisning, revision eller offentlig förvaltning är det meriterande liksom examen på magister- eller mastersnivå.
 • god kunskap om det statliga ekonomiadministrativa regelverket och arbetat med redovisningsfrågor på myndighet.

  Meriterande
  Om du har arbetat på Riksrevisionen eller Ekonomistyrningsverket är det meriterande liksom om du har arbetat i Unit4 Business eller annat redovisningssystem.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 2024-12-19.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-19
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100&
Ort Stockholm, Göteborg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/809
Kontakt
 • Sofie Arvidsson, sektionschef, 010-5748357
 • Stella Merkle, hr specialist, 010-5744067
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2023-11-20
Sista ansökningsdag 2023-12-04

Tillbaka till lediga jobb