Vill du ansvara för Skatteverkets underrättelsedatabas? Är du analytisk och utvecklingsinriktad, har erfarenhet av databaser och är en stjärna på SQL? Hos oss får du en omväxlande roll och blir en del i verksamhetens arbete mot allvarlig ekonomisk brottslighet.

Om jobbet
Du ansvarar för utveckling, förvaltning och underhåll av Skatteverkets underrättelsedatabas inom skattebrottsenheten och är vår kontaktpunkt mot myndighetens IT-avdelning avseende databasen och databasmiljön. Du bevakar databasområdet, föreslår och genomför tekniska förbättringar. Du ansvarar även för uppdatering av interna rutiner och handledningar och tar fram och genomför utbildningar på området till övriga delar av verksamheten.

En naturlig del av din vardag är kunskapsutbyte med kollegor och att stötta utvecklingsprojekt med problemlösning samt att vara länken mellan verksamheten och den tekniska plattformen. För att trivas hos oss tror vi att du har en stark vilja att bidra till utveckling av verksamheten. Genom dina tidigare erfarenheter har du lärt dig att analysera problem och komma med lösningar samtidigt som du vågar utmana gamla metoder.

Du är flexibel inför uppdrag inom hela underrättelseverksamheten där du kan bidra till att verksamhetsmålen uppfylls och ges genom uppdraget möjlighet till kontinuerlig utveckling.

Skattebrottsenheten bedriver brottsutredningar, spanings- och underrättelseverksamhet samt Skatteverkets it-forensiska verksamhet. Du tillhör en underrättelsesektion på skattebrottsenheten, med placering på någon av orterna Umeå, Sundsvall, Uppsala, Örebro, Solna, Linköping, Göteborg eller Malmö. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid. Det ingår resor i tjänsten eftersom verksamheten finns på flera olika orter.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara analytisk och ha ett strukturerat arbetssätt
 • vara drivande och utvecklingsinriktad
 • ha en god kommunikationsförmåga
 • ta ansvar för ditt arbete.

Du ska även ha:

 • tidigare erfarenhet av arbete med databaser och stora mängder information i en analysdriven verksamhet,
 • mycket goda kunskaper inom SQL och ha stor vana att processa data för optimerad databasmiljö med höga krav på informationssäkerhet,
 • behärska svenska och engelska i tal och skrift,
 • en relevant akademisk examen från universitet, gärna inom IT-området, om minst 180hp/120p alternativt flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerade arbetsuppgifter som vi bedömer som relevanta för tjänsten.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete med iBase-databaser, har erfarenhet från underrättelseverksamhet eller annan brottsbekämpande verksamhet, har erfarenhet av programmering och utveckling av mjukvara för dataanalys eller utveckling av script med mera för import och transformation av data från källsystem. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av arbete kring data- och informationssäkerhet, att du har god kännedom om de lagar och förordningar som reglerar behandling av personuppgifter och att du har erfarenhet av och kompetens inom inhämtning på internet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. 

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.   

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen:
Therese Hagvall är tillgänglig v 26, 27 och 33
Åsa Carlström är tillgänglig v 27 och 33

Intervjuer är planerade att genomföras under vecka 34.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, Sundsvall, Uppsala, Örebro, Solna, Linköping, Göteborg eller Malmö
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2020/566
Kontakt
 • Therese Hagvall, sektionschef, 010-574 67 88
 • Åsa Carlström, hr-specialist rekrytering, 010-574 15 63
Facklig företrädare
 • Åke Nilsson, SACO, 010-574 27 18
 • Sangar Maolod, ST, 010-574 59 72
Publicerat 2020-06-18
Sista ansökningsdag 2020-08-13

Tilbage til Ledige stillinger