Har du en avslutad gymnasieutbildning, administrativ erfarenhet, ett utpräglat siffersinne och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt arbete? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete.

Om jobbet

Du  kommer att arbeta såväl med löpande arbetsuppgifter avseende inbetalningar men också med andra arbetsuppgifter inom likvidhantering. Du får en introduktion och en handledare som hjälper dig att planera ditt arbete. Du kommer sedan självständigt driva dina ärenden och samverka med andra. Du kommer stöta på olika typer av ärenden och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Verksamheten du arbetar inom ansvarar huvudsakligen för kommunavräkning gällande kommuner och landsting söder om Stockholm och trossamfund samt likvidhantering som är en manuell hantering av in- och utbetalningar av skatter och avgifter. Man har också arbetsuppgifter avseende inbetalningar och reskontrahantering för ackordsuppgörelser, överenskomna företrädaransvar, utdelningar i konkurser och skuldsaneringar från Kronofogdemyndigheten. Man har även hand om huslikvid, returer avslutade konton, överföringar av skatt mellan nordiska länder samt hantering av sinkutbetalningar via Agresso mm.

Du tillhör skattesektion 7 i skatteenehet 55 inom skatteområde 5. Din placering är i Växjö. På vår sektion är vi 20 personer.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha ett utpräglat siffersinne
 • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat men samtidigt vara en bra lagspelare
 • ha ett bra bemötande gentemot såväl våra kunder som dina kollegor
 • arbeta effektivt och handlingskraftigt ta dig an arbetsuppgifterna
 • ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Du ska även ha:

 • har en avslutad gymnasieutbildning
 • minst två års aktuell arbetslivserfarenhet t.ex. inom redovisning/bokföring eller ekonomiarbete

Det är önskvärt om du har kunskap om skattedeklarationer och/eller skattekontot. Det är också om du har erfarenhet av redovisningssystem som t.ex. Agresso.

Bra att veta
Anställningen är tills vidare, Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Växjö
Län Kronobergs län
Land Sverige
Referensnummer 2020/632
Kontakt
 • Chasandra Carlford, sektionschef, 010-5746689
 • Jesper Österberg, HR-specialist rekrytering, 010-5750245
Facklig företrädare
 • Andreas Rindbäck Wallin, facklig kontaktperson ST, 010-5723161
 • Tobias Alm, facklig kontaktperson Saco, 010-5764572
Publicerat 2020-06-29
Sista ansökningsdag 2020-08-17

Tilbage til Ledige stillinger