Vill du leda medarbetare och utveckla verksamheten i ett uppdrag som bidrar till samhällsnytta? Gillar du även att leda medarbetare genom ett teambaserat arbetssätt? Som chef i första linjen hos Folkbokföringsenheten har du en viktig roll i vår förändringsresa. Du är en kommunikativ ledare som är öppen för nytänkande och visar tillit till medarbetarnas förmågor.

Om jobbet
Du är chef i första linjen och har verksamhets- och personalansvar för din sektion. Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten i linje med vår strategiska inriktning, bland annat genom att använda digitaliseringens möjligheter. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du ingår i enhetens ledningsgrupp, rapporterar till enhetschefen, har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten och bidrar i Folk-och Fastighetsavdelningens utvecklingsresa mot framtagen målbild 2025. 

Som sektionschef hos oss leder och utvecklar du medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Du har en viktig roll i Skatteverkets förändringsresa och leder medarbetare i en organisation där vi ska visa tillit till varandras förmågor och ge varandra handlingsutrymme. Du utvecklas som ledare och person genom omväxlande och utmanande arbetsuppgifter.

Folkbokföringssektion 6 arbetar i huvudsak med flyttning inom och utvandring från Sverige. På enheten finns flera sektioner som handlägger flyttning inom Sverige vilket innebär ett nära samarbete med de andra sektionerna och sektionscheferna.  Du kommer också att arbeta tillsammans med övriga chefer på enheten och inom Folk- och fastighetsavdelningen. Inom avdelningen arbeta vi med ett teambaserat arbetssätt.

Du är sektionschef för folkbokföringssektion 6 på enhet 3 med placering i Uddevalla. Sektionen har ett 20 tal medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
 • visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
 • vara stabil och trygg som person och i din arbetsgivarroll
 • kunna leda, fatta beslut och driva arbetet mot uppställda mål
 • visa mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande
 • ha helhetssyn med kundvärde.

Du ska även ha:

 • en relevant högskoleutbildning om 120 p/180 hp exempelvis statskunskap, beteendevetenskap eller juridik alternativt flerårig aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom offentlig förvaltning
 • flerårig aktuell och relevant erfarenhet av samordning, chef- eller ledarskap.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av statstjänstemannarollen från myndighet, det är även önskvärt om du har erfarenhet av att leda grupper med ett teambaserat arbetssätt.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och uppdraget och förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat till tre år. Vi kan tillämpa provanställning i sex månader.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2020/944
Kontakt
 • Bodil Halling, chef, 010-573 51 87
 • Åsa Carlström, HR-specialist rekrytering, 010-574 15 63
Facklig företrädare
 • Irene Rundberg, ST, 010-573 53 17
 • Johan Sundblad, SACO, 010-574 67 25
Publicerat 2020-11-13
Sista ansökningsdag 2020-11-26

Tilbage til Ledige stillinger