Har du erfarenhet av administration och ekonomi och letar efter ett värdefullt och samhällsnyttigt arbete? Som skattehandläggare får du ett omväxlande och lärorikt arbete som ger dig en insyn i hur det är att arbeta på Skatteverke Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med enklare handläggning, beredning av ärenden och administrativa arbetsuppgifter inom beskattningsområdet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och andra verksamheter. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. Du möter människor med olika bakgrund, främst via telefon och skriftväxling.


Du planerar din egen arbetsdag och driver arbetet både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra genom ett teambaserat arbetssätt, ofta med hjälp av digitala plattformar. Arbetet är varierat och du lär dig och får nya kunskaper. Vi ser vikten av lärande i arbetet. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör utlandsenheten på Storföretagsavdelningen. Utlandsenheten har verksamhet i Solna, Jönköping och Malmö och din placering blir i Solna. På enheten är vi ca. 180 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha vilja och förmåga att möta människor och ge god service samt inge förtroende
  • vara produktiv och stimuleras av att arbeta i ett högt tempo med uppställda mål
  • kommunicera enkelt och begripligt i tal och skrift
  • vara strukturerad, ansvarstagande och noggrann
  • ha god förmåga att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Du ska även ha:

  • en avslutad YH/KY-utbilding inom ekonomi, företrädesvis redovisning, alternativt nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng inom ekonomi.

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet administration och ekonomiområdet. Det är även önskvärt med aktuell arbetslivserfarenhet från Skatteverket.

 

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2021.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningen avslutas 2021-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/775
Kontakt
  • Charlotta Gotthardt, Hr-specialist rekrytering, 010-5749094
  • Ann-Sofie Spåre, 010-5746847
Facklig företrädare
  • Michael Uvgård, Saco, 010-5735353
  • Tina Madsen, ST, 010-5722983
Publicerat 2021-06-07
Sista ansökningsdag 2021-06-20

Tilbage til Ledige stillinger