Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare på ID-kontrollsektionen har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär att handlägga och utreda ansökningar och ha många kontakter. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

I arbetet ingår att utreda, analysera och fatta beslut i id-kortsärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Rollen som ID-kortshandläggare innebär att du självständigt utreder identitet och identitetshandlingars äkthet utifrån lagar och förordningar. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med Skatteverkets kunder och andra myndigheter via telefon, mejl och brev. Andra administrativa arbetsuppgifter kan förekomma.

Vi arbetar teambaserat vilket innebär att du arbetar nära dina kolleger och att ni ger och får stöd av varandra. I teamarbetet är ditt bidrag viktigt och du får möjlighet att ta ansvar och driva det gemensamma arbetet framåt. Eftersom vi arbetar med ständiga förbättringar i vardagen ser vi gärna att du har ett intresse för att utveckla arbetet. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid

Du tillhör ID-kontrollsektionen på bouppteckningsenheten inom Folk- och fastighetsavdelningen, med placering i Solna. På vår sektion är vi ca 21 kollegor.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
  • vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
  • ha goda kunskaper i svenska och engelska 
  • vara noggrann
  • vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

  • högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik eller samhällsvetenskap alternativt aktuell och relevant flerårig arbetslivserfarenhet av ärenden inom ID-kontroll från annan statlig myndighet.

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av handläggning eller utredning vid myndighet.

Bra att veta

Anställningen är tidsbegränsad på ett år. Eventuellt kan ytterligare en tidsbegränsad tjänst om ca 6 månader bli aktuell. 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2021/785
Kontakt
  • Nina Hayashida, sektionschef, 010-5722513
  • Ann Charlotte Odengran hr specialist, 010-5723876
Facklig företrädare
  • Sofia Nilsson, ST, 010-5724276
  • Anna Sjöström, SACO, 010-5779541
Publicerat 2021-06-03
Sista ansökningsdag 2021-06-11

Tilbage til Ledige stillinger