Har du erfarenhet av att arbeta med dokumenthantering? Tycker du om att ge service i kontorsmiljö? Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Då har vi ett jobb för dig. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du kommer framför allt att arbeta med fysisk posthantering och skanning av handlingar. Vi är inne i en intensiv utvecklingsfas där målet är att vi på ett par års sikt ska ha en helt digital dokumenthantering inom myndigheten. Det dagliga arbetet utförs i ett högt tempo och det är viktigt att du är både driven och noggrann. Då det är ett rörligt arbete, där det ingår en del lyft, innebär det att arbetet kan vara fysiskt krävande.

Tillsammans på sektionen bidrar vi till att aktivt hålla hög kvalité och service i våra leveranser. Vi har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Organisatoriskt tillhör du dokumentenheten som är en del av administrativa avdelningen. Du kommer att vara placerad i Malmö där vi är 30 medarbetare fördelade på två sektioner. Allt arbete utförs på plats på vårt kontor i Malmö.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • vara serviceinriktad och har ett bra bemötande
 • vara förändringsbenägen och gilla att lära nytt
 • ha god förmåga att stödja och samverka
 • vara flexibel och snabbt kunna ställa om då dagarna ser olika ut och arbetsuppgifterna snabbt kan förändras.

Du ska även ha:

 • en avslutad gymnasieutbildning
 • god datorvana
 • aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av administration med fokus på posthantering vid Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är ett vikariat och tidsbegränsad från 2023-02-01 till 2025-01-01.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-02-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2022/990
Kontakt
 • Katarina Sköldebrink, sektionschef, 010-5747474
 • Bo Söderkvist, hr-specialist rekrytering, 010-5749369
Facklig företrädare
 • Maria Arveheim, ST, 010-5749174
 • Eva C. Eriksson, SACO, 010-5748474
Publicerat 2022-11-23
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tillbaka till lediga jobb