Vi söker dig, en engagerad och kommunikativ person med god samarbetsförmåga, till oss på Kontorsenheten. Vår verksamhet bygger på teamarbete! Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
I ditt arbete arbetar du med att kvalitetssäkra leveransen av lokalvård, café/restaurang eller liknande. Du säkerställer att Skatteverket erhåller korrekta leveranser enligt lagda beställningar. Utöver dessa uppgifter inkluderar denna tjänst till viss del särskilda administrativa uppgifter såsom avvikelsehantering och fakturor. Rollen innebär att knyta kontakter och arbeta i nära samarbete med andra, samtidigt innebär arbetet en hel del självständigt arbete där du behöver vara självgående och kunna driva ditt arbete framåt. Då området lokalvård ingår i stödteam fysisk arbetsplats kommer du att arbeta teambaserat tillsammans med flera kollegor. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger samt får stöd av varandra i olika arbetsuppgifter.

Du kommer att samarbeta med skatteverkets inköpsenhet i kravställning och med uppföljning av avtalen. Du kommer även att ingå i ett kategoriteam. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Arbetet innebär många kontakter.

Du tillhör kontorsenheten som består av ca 170 medarbete fördelade på 10 sektioner. Du tillhör kontorssektion 8 med ca 16 medarbetare. Vår arbetsmiljö är dynamisk, flexibel med mycket som händer samtidigt. Vårt arbete grundar sig på en statlig värdegrund och arbetssätt. Det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Kontorsenheten bidrar till att Skatteverket har attraktiva mötesplatser som är trygga, hållbara och inspirerande.

Placeringsort för arbetet är på någon av våra större orter enligt överenskommelse (Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad, Helsingborg, Jönköping). Du ska också regelbundet kunna ta dig via tåg till vårt kontor i Sundbyberg på ett smidigt sätt.

Arbetet innebär dessutom resor i form av besök på Skatteverkets verksamhetsorter, för kvalitetskontroller av utförda tjänster samt kund- och leverantörsmöten.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • Vara strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete
 • Kunna samarbeta med andra och bidra till att gemensamma uppgifter utförs
 • Vara självgående och självständigt kunna driva dina frågor framåt
 • Du har en god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dina åsikter på ett tydligt och konstruktivt sätt i både tal och skrift på svenska
 • Du har även lätt för att skapa kontakter och är en självklar teamspelare som är van vid och har god förmåga att samarbeta med andra
 • Kunna analysera informationsflöden, se samband och fatta beslut

Du ska även ha:

 • Högskoleutbildning med inriktning ekonomi/logistik alternativt motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet.
 • Aktuell och flerårig erfarenhet av att ha arbetat inom Facility Management, Service Management, restaurang eller lokalvårdsbranschen.
 • God kunskap om lokalvård, utveckling i branschen och god kunskap av kravställning vid upphandlingar av lokalvård.
 • Aktuell och god erfarenhet samt kunskap om lagen om offentlig upphandling.
 • Goda kunskaper i Officepaketet.
 • B-körkort.

Vi ser det som önskvärt om du har erfarenhet av att ha arbetat med offentlig upphandling i en större organisation eller myndighet. Det är också önskvärt att du har relevant erfarenhet av lokalvård inom offentlig sektor.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm, Göteborg, Malmö, Halmstad, Helsingborg, Jönköping
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2023/643
Kontakt
 • Caroline Törnkvist (HR-specialist), 010-5736512,caroline.tornkvist@skatteverket.se
 • Anders Bäckström (Rekryterande chef), anders.backstrom@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Viking Hermén, ST, 010-5748013
 • Mikael Sjöö , Saco, 010-5722392
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-16

Tillbaka till lediga jobb