Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor för att driva Skatteverket framåt? Är du en teknisk ledare med god insikt och kunskap om ServiceNow? Skatteverket går in i en ny fas av uppbyggnad och innovation då vi kommer att stärka vår leverans av it-tjänster och it-drift till fler statliga myndigheter. Därför bygger vi upp en ny enhet med en bred palett av kompetenser. Nu skalar vi upp och stärker våra team med nya kollegor som vill vara med på vår innovationsresa. Låter det intressant? Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Skatteverkets it-avdelning ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av myndighetens it-system. Skatteverket levererar idag it-drift till flera kunder, bland annat Kronofogden, Valmyndigheten och den nyinrättade Utbetalningsmyndigheten. Vi arbetar för att vara Sveriges bästa it-driftleverantör för myndigheter och inom ServiceNow sker flera intressanta samarbeten med andra myndigheter. Tillsammans med kunniga och nytänkande kollegor kommer du bidra till Skatteverkets uppdrag att skapa samhällsnytta.

Tillsammans med ditt team arbetar ni i nära samverkan med verksamheten och fångar in verksamhetsbehov, analyserar och konkretisera krav för att sen konfigurera och utveckla i ServiceNow-plattformen. Fokus framåt är att fortsätta utveckla och förbättra våra interna processer men också att hitta nya områden för att förenkla och automatisera vardagen genom ServiceNow-plattformen. Vi siktar högt och når goda resultat och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Som Tech Lead kommer du utöva ett mentorskap för utvecklarna och fungera som en expert inom utveckling för ServiceNow där du arbetar fram bland annat utvecklingsriktlinjer, kodgranskning, arbetssätt, scenariobeskrivningar och rekommendationer för design med samtliga ServiceNow team. Skatteverket använder idag modulerna ITSM, ITOM, HRSD, Discovery, CMDB och Service catalog samt flera egenutvecklade moduler.

Hos oss får du möjlighet till ständig utveckling och lärande i arbetet. Vi jobbar aktivt med kompetens- och teknikutveckling genom exempelvis innovationssprintar. Du har kunniga kollegor som du utbyter erfarenheter med och du kan utveckla både bredd och spets hos oss. Tack vare att vi är en stor it-organisation kan vi erbjuda goda möjligheter till intern rörlighet. Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att jobba delvis hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och ett friskvårdsbidrag.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • ha förmågan och viljan att dela med dig av dina kunskaper och föra kunskapen vidare 
 • ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • ha en god förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplex teknik och struktur till icke-insatta

Du ska även ha:

 • för tjänsten relevant utbildning eller flerårig arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • aktuell och relevant erfarenhet av att arbeta med ServiceNow-plattformens olika moduler och utvecklingsspråk
 • erfarenhet av att stötta och leda utvecklare
 • erfarenhet av att leda utveckling med tydliga riktlinjer, processer och att leda workshops samt kodgranskning
 • erfarenhet av att förvalta de tekniska riktlinjerna som används för utveckling inom plattformen

Det är önskvärt att du har ett intresse och driv för att arbeta med moderna utvecklingstekniker. Relevanta certifieringar så som: ITIL, CSA, CAD och/eller CIS certifieringar är även det är meriterande om du innehar.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm, Göteborg och Malmö
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2024/89
Kontakt
 • Caroline Törnkvist (HR-specialist rekrytering), caroline.tornkvist@skatteverket.se
 • Peter Nordström (Rekryterande chef), peter.nordstrom@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb