Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor för att driva Skatteverket framåt? Skatteverket går in i en ny fas av uppbyggnad och innovation då vi kommer att stärka vår leverans av it-tjänster och it-drift till fler statliga myndigheter. Därför bygger vi upp en ny enhet med en bred palett av kompetenser. Nu skalar vi upp och stärker våra team med nya kollegor som vill vara med på vår innovationsresa. Låter det intressant? Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

Du arbetar som Technical Account Manager (TAM) i vår Samverkanssektion som ansvarar för att utforma leveranser av it-tjänster och it-drift till samverkande myndigheter. Som TAM arbetar du i en nyinrättad roll där du får vara med påverka den fortsatta förändringsresan på vår nya enhet. I rollen är du insatt i kundens tekniska behov då du är med tidigt i utvecklingsarbete för att förstå behov av nya tjänster. Du identifierar förslag till lösning/design och presenterar paketlösningar som kan tillgodose samverkande myndigheters behov samt ansvarar för att den tekniska lösningen är rätt för dessa myndigheter i leveransen utifrån Skatteverkets tjänsteportfölj/produktportfölj. Som TAM är du teknisk rådgivare och har en helhetsförståelse för myndigheternas behovsbild där du ser till att framtagna lösningsförslag baseras på Skatteverkets tjänsteutbud. I samverkanssektionen finns även kundansvarig och Service Delivery Manager.

Du kommer även ansvara för att genomföra fördjupade behovsanalyser tillsammans med kund i syfte att säkerställa bästa lösningsalternativ. Dessutom kommer du ansvara för att besvara förfrågningar samt koordinera interna resurser och partners i leverans mot kund. Vidare kommer du att arbeta med onboarding av arkitektur och som stöd för planering av onboarding för nya kunder. Du kommer även arbeta med att svara på kundfrågor gällande arkitektur och teknik rörande enhetens tjänster samt samarbetar med arkitekter för framtagande av arkitekturroadmap till kund.

Hos oss får du möjlighet till ständig utveckling och lärande i arbetet. Vi jobbar aktivt med kompetens- och teknikutveckling. Du har kunniga kollegor som du utbyter erfarenheter med och du kan utveckla både bredd och spets hos oss. Tack vare att vi är en stor it-organisation kan vi erbjuda goda möjligheter till intern rörlighet. Det är viktigt för oss att du har balans mellan jobb och fritid och vi erbjuder bland annat flexibel arbetstid och möjlighet att jobba delvis hemifrån. Du får en friskvårdstimme i veckan och friskvårdsbidrag.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god problemlösningsförmåga, se mönster och kunna göra avgränsningar samt analysera verksamhetsbehov och omsätta detta i lösningsförslag
 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande gentemot kunder samt kollegor på ett professionellt sätt med hög servicenivå

 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och öppen för förändringar

 • vara målfokuserad och bidra till att syftet med verksamheten uppnås  

 • ha god ledarskapsförmåga och vara ansvarstagande

 • uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Du ska även ha:

 • högskoleutbildning inom it alternativt flerårig arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för rollen

 • flerårig relevant och aktuell arbetslivserfarenhet som arkitekt på strategisk nivå

 • erfarenhet av att arbeta i en organisation som levererar infrastruktur och it-drift

 • flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av att använda modeller för att analysera och dokumentera arkitektur

 • aktuell kunskap och arbetslivserfarenhet av agil utveckling.

Det är önskvärt om du har arbetat med att leverera it-drift till statliga myndigheter eller arbetat i en liknande roll på en större organisation eller myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/108
Kontakt
 • Nicole Mattsson, Hr-specialist, nicole.mattsson@skatteverket.se
 • Marie Berg, Rekryterande chef, marie.berg@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
Publicerat 2024-04-30
Sista ansökningsdag 2024-06-07

Tillbaka till lediga jobb