Brinner du för att arbeta med utveckling av ny teknik? Har du erfarenhet av att arbeta med Windows Servermiljöer? Skatteverket går in i en ny fas av uppbyggnad och innovation då vi kommer att stärka vår leverans av it-tjänster och it-drift till fler statliga myndigheter. Därför bygger vi upp en ny enhet med en bred palett av kompetenser.  Nu skalar vi upp och stärker våra team med nya kollegor som vill vara med på vår innovationsresa. Låter det intressant? Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet

I rollen som tjänsteansvarig leder du ett team som ansvarar för styrning och ledning av de kund och applikationsnära skikten av vår Infrastructure as a service (IaaS)-plattform, mot ett flertal applikationsutvecklingsteam.  containerplattform (OCP). Fysisk infrastruktur och virtualiserings ingår inte inom området.

Du kommer i din roll att ha stor spännvidd av arbetsuppgifter när det gäller styrning och ledning. Du kommer att leda och arbeta med kontinuerliga förbättringsåtgärder så som tjänsteutveckling, underhåll, livscykelhantering, dokumentation, mätning och uppföljning, beställningsbarhet och informationsspridning. Rollen innebär även ansvar för inköp och avtalshantering, samverkan med leverantörer samt prognos och budget för området.

Du kommer att leda och samverka i ett nära samarbete med dina teammedlemmar som består av assisterande tjänsteansvariga och arkitekter, samt med våra utvecklingsteam och Scrum Masters. Du kommer också att samverka med övriga tjänsteområdesteam och produktionsteam samt intressenter avseende tjänsternas utveckling och kvalité. Du har en stödjande roll gentemot ansvarig tjänsteägare med eget ansvar för koordinering och prioritering av uppdrag inom IaaS tjänsteportfölj.

Vår tjänsteportfölj består av följande tjänsteområden; IaaS Provider, IaaS Tenant, PaaS, IT-arbetsplats, Automation, ITSM, Säkerhet & arkitektur samt Produktion. Du kommer att verka i en utvecklande miljö där du arbetar tillsammans med kunniga kollegor inom ditt och andras yrkesområden. Skatteverkets IT-avdelning är en av Sveriges största och vi ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets IT-system.

Du kommer vara placerad i Sundbyberg på enheten för Gemensam it service (Gits) på it-avdelningen. Sektionen har för närvarande ca 15 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation
 • kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
 • agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
 • ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande.
 • ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
 • kunna kommunicera på svenska
 • god ledarskapsförmåga

Du ska även ha:

 • erfarenhet av arbete i tekniskt komplexa IT-miljöer inom it Infrastruktur
 • relevant teknisk erfarenhet av ett teknikområde inom IaaS tjänsteområde 
 • erfarenhet av att coacha eller leda team 
 • erfarenhet av relevant arbete i myndighet eller större organisation

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta agilt samt erfarenhet av utveckling av IT-tjänster. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av drift & förvaltning av infrastruktur och tillhörande IT-system samt erfarenhet av att kravställa mot externa leverantörer. Det är även önskvärt att du har relevant och aktuell erfarenhet av ekonomi/budgetarbete i en IT-organisation.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Sundbyberg
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2024/239
Kontakt
 • Annika Söderlund, Rekryterande Chef, annika.soderlund@skatteverket.se
 • Nicole Mattsson, HR-Specialist, nicole.mattsson@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-04-26
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb