Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa värde för våra kunder. Du är linjechef för en sektion på it-avdelningen som utvecklar och förvaltar samhällsviktigt systemstöd för Företagsbeskattning. Du har en avgörande roll i vår förändringsresa. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du har personalansvar för ca 20 medarbetare och konsulter, ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. För att stödja den påbörjade verksamhetsförflyttningen söker vi en kandidat som trivs med att leda i förändring och ser möjligheter där andra gärna ser problem.

Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap. It-avdelningen jobbar ständigt med att utveckla våra system och arbetssätt. Du är drivande kraft i det.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. I arbetet är gott omdöme och förståelse för rättssäkerhet och säkerhet viktigt.Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
 • ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
 • ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
 • kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband, avgränsa och förmedla information
 • ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

 • en akademisk utbildning inom it/datavetenskap eller annan utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant för befattningen
 • erfarenhet inom systemutveckling och en god förståelse för hantverket
 • kunskap om arbetssätt och metoder inom systemutveckling
 • minst 2 års erfarenhet att som chef inom IT med personal ansvar
 • minst 2 års erfarenhet att som chef leda och utveckla en verksamhet, dess organisation och medarbetare
 • erfarenhet av prognosarbete och budgetansvar
 • erfarenhet av att rekrytera och leda medarbetare och konsulter med hög tekniskt kompetens

Det är önskvärt att du har arbetserfarenhet från myndighet och har aktuell erfarenhet från stora och komplexa it-miljöer. Det är också önskvärt om du har erfarenhet inom it-utveckling i en agil organisation som använt ramverk som SAFe. 

Bra att veta

Vi förlänger annonseringstiden över sommaren på grund av semestertiden. Intervjuer kommer att ske i början av augusti. 

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Västerås
Län Västmanlands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/283
Kontakt
 • Karin Lindblad, enhetschef, karin.lindblad@skatteverket.se
 • Bojana Dukic, hr-specialist rekrytering, bojana.dukic@skatteverket.se
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Göran Sundwall, Saco, goran.sundwall@skatteverket.se
Publicerat 2024-06-13
Sista ansökningsdag 2024-08-04
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb