Drivs du av att arbeta med utveckling, förvaltning och leverans av infrastrukturtjänster som har påverkan på samhällsutvecklingen? Vill du bredda din kompetens tillsammans med kunniga kollegor?

Om jobbet
I rollen som tjänsteansvarig ansvarar du för hantering av utveckling och avveckling av tjänster inom tjänsteområdet. Du arbetar med framtagande av roadmaps och hantering av livcykelplaner i syfte att säkerställa att våra tjänster utvecklas i linje med våra kunders kortsiktiga- och långsiktiga behov. Du arbetar aktivt med kontinuerliga förbättringar i leveransen av dina tjänster, har ansvar för budget och ekonomisk uppföljning av tjänster samt tjänstekalkylering. Självklart har du ett nära samarbete med övriga tjänsteansvariga, kundansvariga och arkitekter. 

Vår tjänsteportfölj består av följande tjänsteområden; PaaS, IaaS, It-arbetsplats, Automation, ITSM, Säkerhet & arkitektur samt drift, och fler är under framtagande då vi går mot en tjänsteorienterad organisation. Du erbjuds därför en utvecklande miljö där du arbetar tillsammans med kunniga kollegor inom ditt och andras yrkesområden. Vi erbjuder flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största med närmare 800 medarbetare. Vi ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets it-system. Du är placerad i Solna på tjänstestyrningssektionen på enheten för gemensam IT service (GITS). Sektionen har för närvarande sju medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du ha:

 • god förmåga att samverka
 • god förmåga till kommunikation i både tal och skift
 • ett agilt och målorienterat arbetssätt. 

Du ska även ha:

 • utbildning inom relevant teknikområde eller minst två års aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • erfarenhet av tjänsteansvar och proaktivt förbättringsarbete
 • erfarenhet av att kravställa externa leverantörer
 • god förståelse för teknik

Det är önskvärt att du har en eller flera av följande erfarenheter; ledarskap, av att arbeta med utveckling av it-infrastrukturtjänster, av budgetering och ekonomisk rapportering, av utveckling av nyckeltal (KPI), av uppföljning med stöd av nyckeltal (KPI), av IT Service Management, av drift och förvaltning och/eller av it-infrastruktur och mjukvara.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

I den här rekryteringen samarbetar Skatteverket med Poolia. För en inledande dialog kring tjänsten är du välkommen att kontakta May Molin, telefon 08-55565017.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/530
Kontakt
 • Annika Söderlund, sektionschef, 010-572 32 49
 • Anna Siecke, hr-specialist rekrytering, 010-574 78 21
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Malin Westlie, Saco, malin.westlie@skatteverket.se
Publicerat 2019-06-26
Sista ansökningsdag 2019-08-25

Return to job vacancies