Vill du arbeta med operativa och taktiska analyser avseende allvarlig ekonomisk brottslighet? Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som underrättelsehandläggare på skattebrottsenheten får du ett omväxlande och utvecklande arbete där du drar nytta av din analytiska förmåga.

Om jobbet

Underrättelseverksamhetens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser. Som underrättelsehandläggare arbetar du huvudsakligen med operativa och taktiska analyser avseende allvarlig ekonomisk brottslighet inom Skatteverkets ansvarsområde. Du är en del av att skapa förutsättningar för övriga verksamhetsområden inom Skatteverket och andra brottsbekämpande myndigheter att förebygga och motverka ekonomisk brottslighet. Arbetet kräver att du är flexibel och kan utföra såväl rutinartade som mer kvalificerade arbetsuppgifter med samma kvalitet.

Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Vi kommer att ställa höga krav på din kompetens, dina personliga egenskaper och din förmåga att komplettera och bidra till att utveckla arbetsgruppen. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Ditt första introduktionsår kommer att varvas med teoretisk utbildning och praktik.

Du tillhör någon av underrättelsesektionerna inom skattebrottsenheten, storföretagsavdelningen med placering i Uppsala, Solna eller Göteborg.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha god analytisk förmåga och förmåga till kritiskt tänkande
 • förstå och kunna uttrycka orsakssamband och dra slutsatser på ett effektivt sätt
 • vara resultat- och målinriktad
 • ha en god förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar
 • ha god förmåga att samarbeta med andra och bidra till arbetsgruppen
 • vara flexibel och förändringsbenägen
 • ha ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande.

Du ska även ha:

 • ha relevant akademisk utbildning alternativt flerårig, aktuell och relevant erfarenhet exempelvis som kvalificerad utredare
 • ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.  

Det är önskvärt att du har yrkeserfarenhet från underrättelseverksamhet, gärna med inriktning mot ekonomisk brottslighet, goda kunskaper inom beskattningsområdet och erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete inom Skatteverket. Önskvärt är även erfarenhet av bearbetning eller analys i systemmiljö som till exempel i2 eller Palantir och att du har arbetat med insamling och bearbetning av data från internet och erfarenhet av nätverkskommunikation, speciellt avseende sociala medier.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. 

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

För frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen:

Therese Hagvall är tillgänglig v 26, 27 och 33
Magnus Sjöö är tillgänglig 1-10 juli och v 33
Malou Edström är tillgänglig till och med 1 juli och från 12 augusti
Åsa Carlström är tillgänglig v 27 och v 33

Intervjuer är planerade att genomföras under vecka 34 och 35.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uppsala, Solna eller Göteborg
Län Ospecificerad arbetsort
Land Sverige
Referensnummer 2020/590
Kontakt
 • Therese Hagvall sektionschef, 010-574 67 88
 • Malou Edström sektionschef, 010-574 35 17
 • Magnus Sjöö sektionschef, 010-574 28 56
 • Åsa Carlström, hr-specialist inom rekrytering, 010-574 15 63
Facklig företrädare
 • Sangar Maolod, ST, 010-574 59 72
 • Åke Nilsson, SACO, 010-574 27 18
Publicerat 2020-06-18
Sista ansökningsdag 2020-08-16

Return to job vacancies