Är du en skicklig systemutvecklare med javaprofil? Ta chansen och sök dig till en arbetsgivare som arbetar för att underlätta vardagen och skapa samhällsnytta för miljontals människor! Tillsammans har vi möjligheten att göra skillnad.

Om jobbet
Du kommer att arbeta i ett agilt team med erfarna kollegor där ni tillsammans planerar och ansvarar för leveransen i ert arbete. Varje medarbetare är lika viktig eftersom teamet löser uppgifter tillsammans, hela vägen från krav till produktionssättning.

 Vår komplexa verksamhet och utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar. Vi har flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Arbetet utförs i en förvaltningsorganisation i vilken det samtidigt pågår en teknisk analys av transformation till mikrotjänstarkitektur på vår nya plattform Openshift. Agila metoder har tillämpats inom delar av Skatteverket under en längre tid och nu pågår arbetet med att införa ett gemensamt agilt arbetssätt inom organisationen med hjälp av SAFe.

Du jobbar även med felsökning för att lösa komplicerade problem/fel, samt med enhetstester och integrationstester med andra delsystem. Du kommer även arbeta med den äldre generationens applikationer och på samma gång ha en fot i framtiden där vi arbetar mot att realisera en förflyttning till ny teknik och en ny plattform.

Du kommer tillhöra ett trevligt gäng inom applikationsenhet 1 på it-avdelningen, med placering i Solna. Vi är professionella kollegor med olika erfarenheter och kompetenser. Vi erbjuder dig ett ledarskap med fokus på tillit, vilket innebär att vi arbetar aktivt för att det ska finnas utrymme för din kreativitet, möjlighet till utveckling och eget ansvar.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • vara nyfiken, nytänkande och driva utveckling
 • ha ett kommunikativt förhållningssätt och god samarbetsförmåga
 • ha god struktur i ditt arbete och god analytisk förmåga
 • ha god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på svenska
 • vara lösningsinriktad, se helheten och ha förmågan att tänka utanför det egna området för att bidra till myndighetens bästa 

Du ska även ha:

 • relevant högskoleutbildning inom it och/eller flerårig arbetslivserfarenhet inom it
 • aktuell arbetslivserfarenhet av systemutveckling i Java
 • erfarenhet av komplexa system i större organisationer
 • erfarenhet av agila metoder

Det är önskvärt att du har erfarenhet av C, förståelse för Linux, Mulesoft. Det är även önskvärt att ha förståelse för Tuxedo 12 middleware platform, Eclipse C++ Development Platform, Red Hat Enterprise Linux Server eller liknande miljö. Det är önskvärt med kunskap av frontendutveckling, DevOps, IntelliJ, testautomatisering, Oracledatabas, Oracle Weblogic Server, Git, Gradle, Maven. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. 

skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2020/649
Kontakt
 • Per Burman, Sektionschef, 010-5741265
 • Jan-Inge Wiksten, Hr specialist rekrytering, 010-5741991
Facklig företrädare
 • Jeanette Forsgren, ST, jeanette.forsgren@skatteverket.se
 • Annakarin Roos, Saco, annakarin.roos@skatteverket.se
Publicerat 2020-07-27
Sista ansökningsdag 2020-08-23

Return to job vacancies